foto: Action Images via Reuters
Vedot princi Viljamu un Keitu uz pasākumu, konvojs notriec 83 gadus vecu sievieti, kura kritiskā stāvoklī nogādāta slimnīcā
Kembridžas hercogu pāris - princis Viljams ar sievu Keitu.
2019. gada 19. jūnijs, 12:57

Vedot princi Viljamu un Keitu uz pasākumu, konvojs notriec 83 gadus vecu sievieti, kura kritiskā stāvoklī nogādāta slimnīcā

Jauns.lv

Traģisks negadījums skāris britu karalisko ģimeni - pa ceļam uz Vindzoras pili prinča Viljama un viņa sievas Keitas Midltones pavadošajā konvojā ietilpstošais motociklists notriecis gājēju, 83 gadus vecu sievieti, ziņo britu mediji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sieviete guvusi nopietnas traumas un kritiskā stāvoklī nogādāta slimnīcā. Zināms, ka viņa lauzusi gūžas kaulu.

Kā stāsta aculiecinieki, motocikls "attīrījis" ceļu karaliskajam pārim un uztriecies gājējai. Turklāt spēkrats esot braucis par pretējo ielas pusi. "Viņa braucamais uztriecās sievietei, nogāžot viņu gar zemi. Ierēdnis šķita pilnībā sagrauts. Bet viņš brauca pa pretējo ceļa pusi, sekas varēja būt vēl ļaunākas," stāsta aculiecinieks.

Arī notikuma vietā uzņemtajās fotogrāfijās redzams, ka motocikls atrodas pretējā braukšanas joslā.

Britu karaļnama pārstāvji stāsta, ka princis Viljams ar sievu Keitu avāriju nav redzējuši, bet jūtas ļoti slikti un vēlas cietušo sievieti apraudzīt slimnīcā. Viņi jau ir sazinājušies ar cietušās ģimeni un nosūtījuši kundzei ziedus.

foto: REUTERS/SCANPIX
Kembridžas hercogiene Keita Vindzoras pilī pēc notikušās avārijas.

Balsoties uz izstrādātajiem drošības pasākumiem, avārijas gadījumā automobilis ar karaliskās ģimenes pārstāvjiem turpina savu ceļu un negadījuma vietā nepiestāj, kā noticis arī šajā gadījumā. Pāris par notikušo uzzinājis tikai pēc ierašanās Vindzoras pilī.

foto: EPA/Scanpix
Princis Viljams Vindzoras pilī pēc notikušās avārijas.

83 gadus vecās sievietes meita Fiona atklāj, ka abas ar māti mitinās tikai 300 metrus no notikuma vietas. Cietusī atraitne Irēna esot uzteicama pilsone, kura savu dzīvi velta labdarībai netālu esošajā baznīcā. 

Tagad Irēna atrodas slimnīcā, smagā, bet stabilā stāvoklī. Policija pašlaik izmeklē negadījuma apstākļus.

Zināms, ka karaliskās ģimenes pārstāvjus, pārvietojoties no vienas vietas uz citu caur publiskajiem ceļiem, parasti pavada vairāki transportlīdzekļi - vismaz viena automašīna un motocikli priekšā un aizmugurē. Kembridžas hercogu pāris visticamāk šoreiz sēdējis "Land Rover Discovery" markas spēkratā. 

Pēdējo septiņu mēnešu laikā šis ir jau ceturtais negadījums, kurā iesaistīti britu karaļnama pārstāvji. Maznozīmīgas avārijas pēdējo mēnešu laikā izraisījusi arī karalienes Elizabetes II brālēns, princis Edvards un Veseksas grāfiene Sofija.

Jauns.lv jau ziņoja, ka gada sākumā nopietu autoavāriju izraisījis karalienes Elizabetes II vīrs, 98 gadus vecais princis Filips. Viņš toreiz vadījis "Range Rover" auto, kas cietis negadījumā ar citu spēkratu. Karalienes tobrīd mašīnā nav bijis, un arī viņas vīrs nekādus savainojumus neesot guvis.

Elizabetes II dzīvesbiedrs Edinburgas hercogs Filips

gallery icon
41

Otrā automašīnā atradušās divas sievietes, kas nogādātas slimnīcā, apārstētas un nu jau ir mājās. Spēkrata vadītāja esot sagriezusies, bet pasažierei - traumēta roka.

Kā raidsabiedrībai BBC pastāstījis kāds aculiecinieks, kas braucis garām notikuma vietai, prinča Filipa vadītā mašīna izskatījusies avārijā apgāzusies. Arī foto no notikuma vietas par to liecina - viens auto ir grāvī, otrs uz sāniem, ar izsistu vējstiklu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Hercogienes Megana, Ketrīna un citi karaliskās ģimenes pārstāvji piedalās karalienes dzimšanas dienas parādē 2019. gadā

gallery icon
24

Elizabete II, princis Viljams un hercogiene Ketrīna Čelsijas ziedu izstādē

gallery icon
12

Kembridžas hercogu ģimene rotaļājas Keitas radītā dārzā

Kuplā Kembridžas hercogu ģimene iemūžināta, rotaļīgā noskaņojumā pavadot laiku Čelsijas ziedu izstādes dārzā. Mazie ķipari redzami, spēlējoties viņu mātes, Kembridžas ...

gallery icon
7