Attiecības
2016. gada 28. decembris, 05:18

Kas "nogalina" pirmo randiņu: psiholoģe iesaka, ko nekādā ziņā NEDARĪT

Jauns.lv

Mēdz teikt, ka ir tikai viena iespēja radīt labu pirmo iespaidu. Piedāvājam attiecību ekspertes ieteikumus, kā šo iespēju nepalaist garām.

Ja tev joprojām neizdodas atrast savu īsto dzīves ceļabiedru, ieskaties psiholoģes Reičelas Maklīnas (Rachel Maclynn) padomos, kas var labi noderēt pirmā randiņa laikā. Portāls “Daily Mail” apkopo lielākās kļūdas, kuras bieži pieļaujam, pirmo reizi tiekoties ar agrāk nepazītu cilvēku romantiskos nolūkos. Atceries, ka ir svarīgs gan veids, kādā tu uzdod jautājumus, gan ķermeņa valoda. Lūk, psiholoģes padomi, kad tu šauj pār strīpu un kā sevi laikus piebremzēt.

Nevis intervija, bet randiņš

Šī, visticamāk, ir viena no populārākajām randiņu kļūdām – iet uz tikšanos, pirms tam sagatavojot veselu jautājumu sarakstu. Un jautājumi droši vien ir tie paši, kurus izmantoji, jau tiekoties ar iepriekšējo “pretendentu”. Neviens nepriecāsies par satikšanos, kuras laikā tiks apbērts ar veselu jautājumu lavīnu. Tas ir nedabiski un patiesībā diezgan nepatīkami. Labāk jau centies uzturēt interesantu sarunu, uzmanīgi klausies un, ja rodas jautājumi, tad jautā. Pats galvenais – atceries, ka saruna ir divu cilvēku dialogs.

Necenties konkurēt ar savu sarunbiedru

Protams, ka katrs grib palepoties ar saviem sasniegumiem, taču viena lieta ir vienkārši pastāstīt par tiem, bet pavisam cita – censties sarunu biedram šādā veidā pierādīt savu vērtību un pašam tādējādi sajusties kā uzvarētājam. Jā, iespējams, konkurences cīņā tu arī uzvarēsi, taču randiņu spēli zaudēsi gandrīz garantēti. Augstprātīgi cilvēki nepatīk nevienam.

Visu negatīvo labāk paturi pie sevis

Iedomājies glāzi, kas ir līdz pusei pielieta ar ūdeni. Kā to uztver pesimists un kā – optimists? Optimists teiks, ka glāze ir līdz pusei pilna, bet pesimists – ka līdz pusei tukša. Kaut arī šī ir sen zināma patiesība, tā lieliski raksturo šos abus cilvēku tipus. Ja tomēr sevi pieskaiti pie pesimistiem un dzīvi biežāk redzi melnos toņos, šis ir īstais brīdis mainīt savu attieksmi. Nemitīgs negatīvisms atgrūž cilvēkus.  

Pievērs uzmanību tam, kā tu sēdi vai stāvi

Pat pirms pagūsi atvērt muti, ķermeņa valoda par tevi atklās visdažādāko informāciju. Cilvēki, kuri mēdz uzraut plecus vai sakrustot rokas uz krūtīm, apkārtējiem šķiet nepieejami, nervozi, bez pašpārliecinātības. Tāpēc iztaisno muguru, nolaid plecus zemāk un – jūties ērti.

Sarkasmam šī nebūs īstā reize

Ja sarkastiski teksti izskan draugu kompānijā, tie bieži vien ir lielisks iemesls gaumīgi izsmieties. Tomēr, ja centies piesaistīt pretējā dzimuma uzmanību, sarkasms šajā situācijā īpaši nepalīdzēs. Pirmām kārtām jau tāpēc, ka šo cilvēku tik labi nepazīsti un nejauši vari viņu aizvainot. Un tad tikšanās būs neglābjami sabojāta.

Nebombardē viņu ar īsziņām

Satikšanās un randiņi ir trausla lieta. Tā ir gluži kā laba deja – katrai kustībai ir jābūt saskaņotai ar partneri. Iespējams, ka tev ļoti patīk saņemt un rakstīt ziņas, taču, ja cilvēks, ar kuru ej uz randiņiem, tādu pašu entuziasmu neizrāda, arī tev vajadzētu piebremzēt. Vismaz tikmēr, kamēr sapratīsi, kur ir zelta vidusceļš.

Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock