foto: Ieva Valtere
Kā klājas dvīņu māsām, kas apprecēja latviešu hokejistus
Lai arī kādreizējās Drozdovičas pieņēmušas vīra uzvārdu, publiski viņas vēlas, lai tiktu sauktas tikai vārdā. „Cenšamies privāto dzīvi nodalīt no tās, kurā esam ar muzikālo darbību,” teic Anastasija un Jekaterina.
Attiecības
2019. gada 11. maijs, 07:05

Kā klājas dvīņu māsām, kas apprecēja latviešu hokejistus

Žurnāls "Kas Jauns"

Anastasija un Jekaterina, ko savulaik iepazinām TV šovos kā dziedošās dvīņumāsas Drozdovičas, nu jau pāris gadu ir precētu sievu godā. Turklāt abas apprecējušās ar hokejistiem, lielākoties dzīvo ārzemēs un laiku Latvijā izmanto, lai radītu jaunu mūziku. Anastasija precējusies ar Latvijas izlases vārtsargu Kristeru Gudļevski, bet viņas māsa Jekaterina – ar hokeja aizsargu Edgaru Dīķi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: Linda Lauva (no personīgā arhīva)
Jekaterina un Edgars uzsauc tostu Anastasijas un Kristera kāzās.

Nesen Katrīne un Ana apmeklēja Latvijas jaudīgākās kinozāles "Apollo" atklāšanu tirdzniecības centrā "Akropole". Kamēr māsas izbaudīja, kādus labumus piedāvā restorāna kinozāle un cik iespaidīga ir filma "Atriebēji. Noslēgums" uz IMAX zāles ekrāna, Kristers Gudļevskis otrajā pārbaudes spēlē pret Krieviju tika atzīts par Latvijas izlases labāko spēlētāju. Komentējot, kāpēc kā skatītāja devusi priekšroku kaislībām ne uz ledus, bet ekrānā, Gudļevska sieva Ana atklāja, ka izbauda Latvijas dzīvi un tikšanos ar māsu, tāpēc ne visas spēles sanākot apmeklēt. „Hokejs ir vīra lieta. Savukārt mums tagad jādomā par jaunu dziesmu radīšanu un ierakstīšanu,” piebilda Ana, teikto attiecinot arī uz atturēšanos doties līdzi vīram uz pasaules meistarsacīkstēm Slovākijā. 

foto: Linda Lauva (no personīgā arhīva)
Jekaterina un Edgars kāzu dienā.

Daudzi brīnās – kā tas sanācis, ka abas dvīņumāsas apprecējušās ar hokejistiem. 2016. gadā Katrīne izgāja par sievu pie Edgara Dīķa, kas šobrīd ir Francijā spēlējošais hokeja aizsargs, bet gadu vēlāk Ana apprecējās ar Gudļevski. „Tas ir diezgan likumsakarīgi,” smaidot piebilst Katrīne, atklājot, kā ar dzīvesbiedriem iepazinušās: „Mēs ar Edgaru kopš pirmās klases mācījāmies kopā. Kad vēlāk uzsākām attiecības, viņš spēlēja Rīgā jauniešu komandā, kurā tobrīd spēlēja arī Kristers. Gājām visi kopā uz spēlēm, pēc tam – uz burziņiem, tā arī sapazināmies.”

foto: LETA
Kristers Gudļevskis ir ilggadējs Latvijas izlases vārtsargs. Pērnajā sezonā hokejists spēlēja Latvijas spēcīgākajā klubā Rīgas "Dinamo".

Kā Rīgā, tā mūzika

Tas, ka hokejisti pēdējos gados spēlē ārzemēs un sievas dodas viņiem līdzi, dvīņumāsas attālinājis par tūkstošiem kilometru. „Savu dzīvi esam pakārtojušas tam, lai būtu kopā ar vīriem. Kad dzīvojam ārzemēs, mūsu muzikālā darbība aiziet citā plāksnē, kad Rīgā – cenšamies maksimāli pievērsties šovbiznesam,” stāsta māsas, no kurām Katrīne periodiski dzīvo Francijā, bet Ana – ASV.

Dvīnes Drozdovičas pirms desmit gadiem

gallery icon
8

Ana šogad ir Latvijā, bet māsa tikai pirms pāris nedēļām atgriezusies no Francijas. Līdz ar to periodisks esot arī darbs mūzikas lauciņā, taču nebūt nav apsīcis. „Nav jau tā, ka katra aizbraucām uz savu valsti un divus gadus viena otru neredzējām. Periodiski bijām kopā Rīgā vai viena pie otras aizbraucām ciemos. Ļoti daudz sazvanījāmies. Un šajā prombūtnes laikā ne tikai atbalstījām vīrus spēlēs, bet arī domājām par jaunām dziesmām – pārspriedām idejas, likām kopā, kas katrai ir,” stāsta Katrīne. Šobrīd, kad Katrīne atkal ir Rīgā – un tas plānots uz visu vasaru –, māsas apņēmušās strādāt studijā un ierakstīt jaunas dziesmas. „Esam duets, un dueta darbība ar vienu dalībnieci turpināties nevar. Jābūt abām. Esam sajutušas vajadzību atgriezties apritē. Sailgojāmies pēc tā, tāpēc strādājam pie jauna materiāla, un šovasar gaidāmi vairāki jaunumi!” teic Ana.

Maģiskā saikne

Vaicātas, kā ir dzīvot šķirti māsām, kas bija saradušas ik dienu būt kopā, Katrīne atzīst, ka būt fiziski šķirtām nav grūti, galvenais – lai būtu iespēja sazināties un komunicēt. „Kontaktu uzturam katru dienu. Sazvanoties un visu izrunājot, pat vairākas stundas – videočatā.” Savukārt Ana atklāj, ka, esot prombūtnē, apjautušas, ko nozīmē otru just arī no attāluma. „Tas, ko mēs sajutām, – ja pēkšņi uznāk skumjas, saproti, ka tev nekas nekaiš, uzraksti māsai, vai viss kārtībā. Izrādās, raud, jo kaut kas atgadījies. Un to mēs tajā maģiskajā veidā esam sajutušas. Līdz tam to nevarējām piefiksēt, jo visu laiku bijām kopā,” atklāj Ana.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās