foto: scanpix
Megana Mārkla un princis Harijs izvēlējušies sava jaundzimušā dēla vārdu
Bērni
2019. gada 8. maijs, 19:16

Megana Mārkla un princis Harijs izvēlējušies sava jaundzimušā dēla vārdu

Jauns.lv

Šodien, 8. maijā, Saseksas hercogi Megana Mārkla un princis Harijs dalījušies ar pirmajiem jaundzimušā dēla foto, un dažas stundas vēlāk atklāts arī pirmdzimtā vārds – Ārčijs. Saseksas hercogu mazuļa pilnais vārds ir – Ārčijs Harisons Mauntbatens-Vindzors.

Pasauli iepazīstinot ar mazuli Saseksas hercogiene Megana kameru priekšā izteicās: "Viņam ir ļoti jauks temperaments, viņš ir patiesi mierīgs. Viņš ir kā sapnis! Tas ir maģiski. Man ir divi labākie puiši visā pasaulē, tāpēc esmu ļoti laimīga."

Arī princis Harijs neslēpa sajūsmu par nule dzimušo dēlu: "Tas ir lieliski. Vecāku būšana ir vienreizēja. Ir pagājušas tikai dažas dienas, bet joprojām esam saviļņoti par mūsu mazo prieka vīstoklīti."

foto: EPA/Scanpix

Iepriekš gan bukmeikeri vairākkārt izteica versijas par iespējamo mazuļa vārdu, taču neviena no tām nepiepildījās. Bukmeikeri lēsa, ka karaļnama mazuli sauks par Albertu, Arturu, Aleksandru, Džeimsu, Filipu, Luisu, Henriju, Frederiku, Tomasu vai Edvardu. 

Princis Harijs un hercogiene Megana dalās ar pirmajiem jaundzimušā dēla foto

gallery icon
12

Jau ziņots, ka pēc īsās pozēšanas mediju pārstāvjiem pāris devās jaundzimušo iepazīstināt ar karalieni un viņas vīru princi Filipu. Karalienei šis ir astotais mazmazbērns.

Princis Čārlzs, kuram šis ir ceturtais mazbērns, otrdien vizītes Vācijā laikā pauda prieku par jaunpienācēju ģimenē un pauda nepacietību, kad varēs mazuli satikt.

Arī princis Viljams otrdien pauda prieku par brāļa pirmdzimto, ar smaidu piebilstot, "esmu ļoti priecīgs sveikt pats savu brāli miega trūkuma sabiedrībā, ko nozīmē būt vecākam".

Saseksas hercogi Megana Mārkla un princis Harijs kļuvuši par vecākiem dēlam 6. maija rītā - 5.26 pēc Lielbritānijas laika. Mazuļa svars bija septiņas mārciņas un 3 unces (3 kilogrami un 95 grami). Par dēla nākšanu pasaulē sociālajā tīklā "Instagram" paziņojis pats princis Harijs.