foto: Publicitātes
Finansiste un Āfrikas dejas  - līdzsvarā starp racionālo un radošo
2019. gada 25. februāris, 16:57

Finansiste un Āfrikas dejas - līdzsvarā starp racionālo un radošo

Karlīna Timofejeva

Saskarsmē ar autentiskajām afrikāņu dejām Inga Sniega nonāca nejauši, pirms aptuveni 5 gadiem, apmeklējot nodarbību I-Dejas mājā, kur izmēģināja dažādas nodarbības. Afrikāņu deju viņa iemīlēja jau pirmajā nodarbībā, tās kustības brīvības un pozitīvās enerģijas dēļ. Šo piecu gadu laikā Inga apguvusi daudzas gan autentiskas, gan horeogrāfiski modernizētas afrikāņu dejas, kā arī kopā ar deju partnerēm izveidojusi deju grupu White Wild Africa, kas uzstājas dažādos pasākumos.

Ar deju Inga jau aizrauj arī citus, daloties ar savām zināšanām un pozitīvo pieredzi. Pavasarī Inga un viņas domubiedri ar Āfrikas deju iepazīstinās jaunajā tikšanās vietā Meeting Point pašā pilsētas sirdī, “Galerijā Centrs”.  

foto: Publicitātes

Dejošana Ingai nav tikai iespēja kārtīgi izkustēties mūzikas ritmos, tā sniedz arī emocionālu gandarījumu. “Ir tik patīkami sajust brīvību un pozitīvo enerģiju, ko sniedz deja, tā ceļ spārnos. Īpaši Āfrikas deja dzīvās mūzikas pavadījumā – tā dod iespēju satikt pirmatnējo, mežonīgo “es” sevī. Deja arī izaicina pamēģināt ko jaunu, paplašināt savas iespēju robežas. Tā attīsta arī neatlaidību un pacietību, kā arī spēju pielāgoties un sajust citus, jo dejojam kolektīvā, kur kopējais rezultāts ir tikpat svarīgs kā individuālais sniegums.”

Tā kā ikdienā Inga atbild par finansēm diezgan lielā uzņēmumā, viņas ikdiena ir intensīva un saplānota. Darbs prasa koncentrēt uzmanību, analizēt datus, pieņemt lēmumus un rast atbildes uz dažādiem jautājumiem. “Tāpēc darba dienas beigās vienmēr ar prieku ļaujos savam hobijam, kas man palīdz atbrīvoties no darba dienas stresa, atslēgt loģisko prātu un ļauties pozitīvajām emocijām un radošajam plūdumam, ko sniedz deja. Tā man palīdz atrast līdzsvaru starp savu racionālo un radošo pusi. Āfrikas dejas man ir aktīvā meditācija - meditācija, kas atbilst manam temperamentam,” stāsta Inga Sniega, kur savam hobijam nedēļā atvēl divus, trīs vakarus, kā arī piektdienas vai svētdienas vakaros vēl tiekas kopā ar savu deju grupu, lai gatavotos uzstāšanās priekšnesumiem.

foto: Publicitātes

Inga uzsver, ka darbā viņai jābūt savāktai, racionālai, loģiskai, turpretim dejojot var izbaudīt savu emocionalitāti, sievišķību un spontanitāti.

Sekojot dzīvesstila tendencēm un tam, ka cilvēkiem bez pamat nodarbošanās ir arī dažādi interesanti hobiji, ar kuriem viņi vēlas dalīties un iedvesmot sabiedrību ne tikai sociālajos tīklos, bet arī satiekoties klātienē, tirdzniecības centrs “Galerija Centrs” ir radījusi īpašu vietu – telpu, kur tikties un dalīties ar visdažādākajām zināšanām, interešu tēmām un hobijiem. Jau pavisam drīz, 6.martā, durvis vērs jauna tikšanās vieta pašā Rīgas sirdī  - MEEETING POINT “Galerijā Centrs”, kur ikvienam būs iespēja dalīties ar zināšanām, iedvesmot, mācīt, klausīties, kopīgi muzicēt, vingrot, dejot, dziedāt, diskutēt, klusēt, meditēt vai vienkārši atpūsties. Vieta, kur kļūt atbildīgam par savu veselību un garīgo izaugsmi, iegūt jaunas zināšanas, domubiedrus, un, kas zina, iespējams beidzot atrastu savu aizraušanos un sirds ceļu.

Lai uzzinātu vairāk par īpašo satikšanās vietu Meeting Point, sekojiet līdzi jaunumiem “Galerija Centrs” Facebook.

foto: Publicitātes

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Galerija Centrs

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.