foto: Pašvaldības policija
Sešgadnieces izlaidums bērnudārzā Rīgā beidzas dramatiski
Vecāku kašķa dēļ meitenei izlaidums nebija nekādi svētki. Tika iesaistīta pat policija.
Bērni
2018. gada 12. jūnijs, 17:32

Sešgadnieces izlaidums bērnudārzā Rīgā beidzas dramatiski

Jauns.lv

8. jūnijā neilgi pēc pulksten 18.00 Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par ģimenes konfliktu vienā no Rīgas bērnudārziem. Uz norādīto adresi nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas autopatruļa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Notikuma vietā izsaucējs pastāstīja, ka viņa dzīvesbiedrei ir sešus gadus veca meitiņa, kura nule pabeigusi pirmsskolas izglītības iestādi. Abi kopīgi īsteno ikdienas aizgādību bērnam, taču regulāri jaunās ģimenes kopdzīvē iejaucas mīļotās vecāki un viņas māsa ar vīru.

Sieviete pēc šķiršanās no bērna tēva kādu laiku dzīvojusi vecāku privātmājā ārpus Rīgas, kur vecvecāki mazmeitai ļoti pieķērušies. Vēlāk, jaunajam pārim sākot dzīvot kopā Rīgā, viņi sākuši iejaukties bērna audzināšanā – kategoriski lieguši mainīt bērnudārzu, pieskatīšanas laikā ļāvuši meitenei neiet uz pirmsskolas izglītības iestādi, nebrīdinot ieradušies ciemos, tāpat arī piesolījuši dažādus labumus, lai meitene brauc atpakaļ pie vecvecākiem. Savukārt, liedzot satikt mazmeitu, sākts draudēt ar vecāku tiesību atņemšanu.

Līdz ar to māte lūgusi radiniekiem neierasties uz meitas izlaidumu, tomēr gan vecvecāki, gan māsas ģimene ieradušies pirmsskolas izglītības iestādē. Vecvecāki arī šajā reizē sākuši bērnu emocionāli iespaidot, taču māte radiniekiem paskaidrojusi, ka pēc pasākuma ar dzīvesbiedru un meitu plāno mājās mierīgi pasēdēt. Nelūgtajiem radiniekiem tas neesot palicis. Tie bērnam sākuši stāstīt, ka māte esot slikta un viņu nemīlot, meiteni paķēruši aiz rokas un vēlējušies vest uz savām mājām. Bērnam sākusies histērija. Izlaiduma laikā sieviete izmisumā sazvanījusi dzīvesbiedru, lūgusi ar automašīnu viņai atbraukt pakaļ un izsaukt policiju. Dzīvesbiedrs bijis šokā par mīļotās radinieku visatļautību.

Pie pirmsskolas izglītības iestādes durvīm sagaidītas konfliktā iesaistītās personas. Bērnu aiz rokas bija paņēmusi sievietes māsa. Policisti izskaidroja, ka vecvecāki nav tiesīgi pret mātes gribu vest bērnu prom un lūdza viņu nekavējoties nodot mātei. Meitenīte bija satraukta un tika nodota no vienām rokām uz citām. Radinieki mātei liedza savu atvasi aizvest uz automašīnu.

Vecmamma piesteidzās pie policistiem un notiekošā vainoja sievietes jauno dzīvesbiedru, kas esot ielauzies viņas ģimenē un to izjaucis. Vecmamma bērnu paņēma rokās un skaidroja, ka viņu nevienam neatdos. Kundze neizpratnē policistiem jautāja, kā var neļaut mazmeitai braukt ciemos pie viņas.

Māte aicināta paņemt savu bērnu, taču vecmamma ar rokām viņu atgrūda un bērnu pievilka sev vēl tuvāk. Bērns no vecmammas rokām izņemts. Bērna māte ar meitu devās uz automašīnu. Savukārt neapmierinātie radinieki sāka lādēt jauno pāri un policistiem piesolīja pamatīgas nepatikšanas darbā.

Lietas materiāli nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai radinieku atbildības izvērtēšanai saistībā ar emocionālu vardarbību pret bērnu, kā arī bērna dzīves apstākļu apsekošanai.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās