foto: Shutterstock
Zinātniski pierādīts: seksīgs apģērbs liek sievietēm izskatīties gudrāk
Šāds apģērbs, nevis līdz zodam aizpogāts vamzītis, ceļ pašapziņu un apkārtējo vērtējumu.
2017. gada 11. jūlijs, 08:41

Zinātniski pierādīts: seksīgs apģērbs liek sievietēm izskatīties gudrāk

Kasjauns.lv

Britu zinātnieki atkal pārsteidz – šoreiz viņi paziņojuši, ka seksīgs apģērbs sievietes liek uztvert nopietnāk, raksta "Kas Jauns Avīze".

Bedfordšīras universitātes pētnieki apgalvo, ka īsi svārki, pieguļošas kleitas un dziļi dekoltē ne tikai ļauj sievietēm izskatīties seksuālākām, bet arī gudrākām un pārliecinošākām.
Pētījumā piedalījās 64 studenti, kuru vidējais vecums bija 21 gads. Viņiem parādīja vienas un tās pašas sievietes fotogrāfiju divas sērijas. Vienā dāma bija tērpusies topiņā ar dziļu izgriezumu, minisvārkos un žaketē, otrā – garos svārkos un ne tik izaicinošā blūzē.
Brīvprātīgajiem vajadzēja novērtēt sievieti pēc vairākiem parametriem, tostarp iespējamo amatu, uzticību, tikumību, intelektu, vēlmi pēc seksa. Atklājās, ka pikantākā apģērbā viņa saņēma augstāku vērtējumu intelektam un uzticībai. Citus rādītājus apģērbs neietekmēja.
Pētījuma vadītājs, sociālais psihologs Alfredo Geitens secina: “Attieksme ir tik ļoti mainījusies, ka cilvēki vairs neizdara negatīvus secinājumus pēc sieviešu apģērba.” Viņš pieļauj, ka mūsdienās seksīgumu uztver daudz pozitīvāk.
Tātad, dāmas, nākamreiz, dodoties uz biroju vai darba interviju, varbūt der apģērbties mazliet draiskāk?