Mammam.lv/tetiem.lv aptauja: krīzes laikā pasliktinās attiecības ģimenē
2009. gada 28. augusts, 10:35

Mammam.lv/tetiem.lv aptauja: krīzes laikā pasliktinās attiecības ģimenē

Jauns.lv

Ģimenes portāla mammam.lv/tetiem.lv augustā veiktā aptauja liecina, ka krīzes laikā daudz vairāk samazinās ģimenes budžets un tas negatīvi ietekmē pāru attiecības. Gandrīz puse (42%) aptaujas dalībnieku uz jautājumu: “Vai ģimenes budžeta samazināšanās krīzes laikā ir ietekmējusi Tavas un vīra/sievas attiecības?” atbild: “Jā, diemžēl vairāk ķildojamies!”, un tikai 16% atbild: “Jā, bet šie grūtie laiki mūs vēl vairāk saliedē!”

Pilnie aptaujas dati ir šādi

Ģimenes budžeta samazināšanās krīzes laikā ir ietekmējusi Tavas un vīra/sievas attiecības?

Jā, diemžēl vairāk ķildojamies – 42%

Jā, bet šie grūtie laiki mūs vēl vairāk saliedē –

16%

Nē, mūsu attiecībās viss ir “pa vecam” – 25%

Nē, krīzes ietekmi savā budžetā īpaši nejūtam –

9%

Neesmu novērojis – 8%

“Portāla foruma sarunās ik pa laikam parādās ieraksti, kas apliecina šā brīža ģimeņu grūto situāciju, ķildu iemeslus pāru vidū,” stāsta portāla mammam.lv/tetiem.lv radošā direktore Inga Akmentiņa-Smildziņa, citējot dažus foruma ierakstus.

“Mums pēc pāris mēnešiem būs mazais, taču šī krīze iecirtusi pamatīgu robu mūsu ģimenes budžetā – krīzes dēļ paliku bez darba, nezinu, ko darīt. Mana sieviņa tagad čuč, bet es vakaros nevaru iemigt, jūtos vainīgs un nomākts.”

“Ar draugu kopā esam jau četrus gadus. Esam runājuši par kāzām un pārējo... Bet viņš stāsta, ka tagad nav finanšu, lai es pagaidot...”

“Esmu divu dēlu māmiņa, nespējam nomaksāt milzonīgos maksājumus par dzīvokli, tāpēc pārvāksimies uz māju, kas palika mantojumā pēc manas mammītes nāves...

Māja ir bez ūdens, jādzen jauns dziļurbums, bet tam nepieciešamo 1000 latu man nav... Vecākajam dēliņam pirms diviem gadiem nomira tēvs.”

Audra Petrika, mammam.lv/tetiem.lv redaktore/Foto: Bulls Press