5 idejas mājas SPA
2009. gada 3. novembris, 15:16

5 idejas mājas SPA

Jauns.lv

Zinātnieki ir pierādījuši, ka ar savu izskatu apmierināti cilvēki ir darbā veiksmīgāki un jūtas daudz laimīgāki.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Katrai problēmai sava maska

Plānojot brīvdienu SPA kūri, svarīgi saprast, cik daudz laika un enerģijas esi tai gatava veltīt. Ļaujies intuīcijai un droši kombinē maskas savā starpā. SPA secībai nav nozīmes. Svarīgākais nodrošināt mierīgu vidi. Izslēdz telefonu, iededz sveces, atskaņo mīļāko mūzikas disku un iemīli sevi vēl vairāk.

1. Brīnumdare alveja

Visātrākais veids, kā atbrīvoties no sausas ādas (arī blaugznām!), ir ieziest sausos ādas laukumus ar veselīgo auga sulu. Alvejai piemīt antibakteriālas un ādu dziļi mitrinošas spējas. Ļauj sulai 20 minūtes iedarboties un masku noskalo. Alveja uz ādas veido plānu aizsargkārtiņu, kas pasargā no apkārtējās vides ietekmes un mitruma iztvaikošanas. Alvejas sula ļoti labi palīdz arī tad, ja āda kaut kur ir nobrāzta. Iekaisums sadzīs ātrāk. Bet ievēro – alvejas lapu noplēs, neizmantojot ne šķēres, ne nazi. Saskarsme ar dzelzi mazina auga iedarbību. Ja alvejas sula paliek nedaudz pāri, ieliec lapu maisiņā un ievieto ledusskapī. Šādi augs nezaudēs savas vērtīgās īpašības, un nākamajā vakarā atkal varēsi to izmantot.

2. Universālie zilie māli

Māli uzlabo ādas aizsardzības spējas, jo bagātina ādu ar vērtīgajiem mikroelementiem, paātrina toksīnu izvadīšanu un samazina poras. Māla maskas patiesi var gatavot visu sejas ādas tipu sievietes, tikai – pirms ķerties pie darba, atklāj mālu divējādo dabu. Ja vēlies, lai māli savelk poras un dziļi attīra ādu, jauc tos ar tīru ūdeni. Vispirms māliem uzlej dažas ēdamkarotes ūdens, apmēram pusstundu ļauj tiem uzbriest un tad atkal lej klāt ūdeni, kamēr maskai izveidojusies krējuma konsistence. Turpretī, ja tev ir sausa āda, šim pašam maisījumam pievieno ēdamkaroti olīveļļas vai arī pēc tam, kad māli uzbrieduši, pievieno saldo krējumu.

3. Cīņa ar celulītu

Ņem paciņu mālu (no celulīta vislabāk palīdzēs atbrīvoties tieši melnie māli, jo tam piemīt arī ādu tonizējošas īpašības), sajauc ar ūdeni un maisījumam pievieno piecus pilienus citrona, apelsīna vai mandarīnu ēteriskās eļļas un divas ēdamkarotes kanēļa. Kanēlis paātrina ādas šūnās vielmaiņu un palīdz ātrāk izvadīt lieko šķidrumu un toksīnus, bet ēteriskās eļļas dziļi baro ādu. Lai iedarbība būtu labāka, pirms klāt masku uz problēmzonām, noskrubē ādu. Kad maska uzklāta, aptin problēmzonas ar speciālo kosmētikā izmantojamo plēvi, ietinies segā un uz pusstundu nosnaudies. No celulīta atbrīvosies vēl ātrāk, ja kombinēsi ietīšanas procedūras ar pašas veiktām vakuuma masāžām. Aptiekās var nopirkt gumijas vakuuma banciņas, kuras, pieliekot pie ādas, piesūcas. 5 līdz 10 minūtes veic apļveida kustības.

4. Nomierinoša pelde pēdām

Ja kājās jūti nogurumu un tūsku, bet pati pēc darba nedēļas esi uzvilkusies un nespēj nekur rast mieru, pagatavo sāls vannu kājām. 200 gramu jūras sāls ber bļodā, kurā lej nomierinošu zālīšu uzlējumu. Nedaudz kumelīšu, salvijas un piparmētru lapas aplej ar karstu ūdeni. Uzlējumam ļauj ievilkties un lej bļodā, kurā jau iebērts jūras sāls. Silto ūdeni pievieno tik daudz, kamēr esi ieguvusi pēdām tīkamu ūdens temperatūru. Pēc 10 minūšu peldes noskrubē pēdas ar pašgatavotu skrubi (cukuram pievieno nedaudz olīveļļas, tā papildus mitrinās ādu). Noslēgumā pēdas bagātīgi iezied ar krēmu.

5. Uzmundrinošā šokolādes maska

Izkausē 50 gramu tumšās šokolādes, pievieno tējkaroti olīveļļas un kokosriekstu pienu (tik daudz, līdz izveidojas krēmīga konsistence). Masku klāj uz attīrītas sejas ādas. Šokolāde jau izsenis izlavēta ar savu fantastisko spēju organismā vairot laimes hormonu endorfīnu, tāpēc ir vērts šo masku beidzot izmēģināt arī mājas apstākļos. Tāpat šokolāde spēj mīkstināt un mitrināt ādas virsējo slāni. Efektīvs līdzeklis, ja gribi izlīdzināt mīmikas krunciņas.

kasjauns.lv/Foto: Bulls Press

Konsultē Sintija Strautiņa-Strēle, starptautiskās “CIDESKO” Rīgas Kosmētikas skolas pasniedzēja, kosmētiķe