Dzīvesstils
2010. gada 1. martā, 15:02
Ko vislabāk ēst tieši martā?
Izrādās, katram mēnesim ir sava organismam vispiemērotākā diēta. Iepazīsti, kādus ēšanas paradumus vislabāk ieviest tieši martā. Ēd gudri un pārdomāti!
Marts ir īstais un arī pēdējais brīdis, kad godavietu uz galda ierādīt zaļumiem un diedzējumiem. Vispirms jau tāpēc, ka tie satur patiesi daudz veselību stiprinošu vielu, kas pēc ziemas novārgušajam organismam nepieciešams dubultā daudzumā. Bet līdzās tam – maigie zaļie asniņi būs arī pirmie pavasara vēstneši. Svaigus lociņus un daudzveidīgos asniņus – kreses, lucernu, lēcas un citus – vari izdiedzēt arī pati. Taču ēdamie asni, iepakoti mazās kastītēs, visu gadu pieejami arī veikalos. Pievieno šos dabas brīnumus visam, ko ēd; kaisi uz sviestmaizes, apber omleti, kartupeļus, makaronus... Tajos ir veselībai tik vajadzīgie antioksidanti, kas ierobežo organisma novecošanos, kā arī B grupas, E un PP vitamīni.
kasjauns.lv/Foto: Rojs Maizītis