Nabadzīgiem cilvēkiem ir liels risks aptaukoties
Dzīvesstils

Nabadzīgiem cilvēkiem ir liels risks aptaukoties

Jauns.lv

Ilgstoši lietota nekvalitatīva barība ir galvenais slimību cēlonis, noskaidrojuši britu zinātnieki. Turklāt aptaukošanās problēma visvairāk skar nabadzīgos iedzīvotājus, kas lieto uzturā lētus, treknus, ar sāli bagātinātus ēdienus.

Nabadzīgiem cilvēkiem ir liels risks aptaukoties...

­­

Diētas ārsti uzskata, ka aptuveni 40 tūkstoši britu katru gadu mirst no tā, ka viņu ēdienā ir pārāk daudz tauku un sāls. Lielbritānijas valsts veselības institūts norāda: cilvēki iegādājas glīti iesaiņotu, apetītlīga izskata ēdienu, bet nepievērš uzmanību, no kā tas gatavots un kas ir tā sastāvā. Lai uzlabotu citādi zemās kvalitātes ēdienu garšu, tajā saliek daudz garšvielu un sāls.

Garšīgi, bet neveselīgi paēst visvairāk mīl cilvēki ar zemu izglītības līmeni. Pētnieki uzskata, ka inteliģentāki cilvēki garšas baudām nododas “ar prātu”, lielāku uzmanību pievēršot tam, no kā ēdiens pagatavots. Ārsti iesaka pilnībā no ēdienkartes izslēgt pusfabrikātus, ātrās uzkodas un aicina ātrās ēdināšanas tīklus likt ēdienā mazāk sāls. Briti arī nolēmuši turpmāk lielāku uzmanību pievērst sporta aktivitāšu popularizēšanai.

Kasjauns.lv / Foto: Bulls Press

­