Kā Māra Upmane gatavo Goran Gora burkānu pankūkas
Dziedātāja Māra Upmane smej: pēdējais laiks mainīt stereotipu, ka viņas ģimenē ēdienu prot gatavot tikai vīrs, mūziķis Jānis Holšteins jeb Goran Gora. Un ar skubu metas cept burkānu pankūkas, uzfrišinot tās ar jogurtu, kanēli un rozīnēm.
6 vidēji burkāni
4 olas
10 ēdamkarotes miltu
Glāze piena
Jogurts
Eļļa
Dekorēšanai: žāvētas plūmes, rozīnes, kanēlis, cukurs, kokosa skaidiņas
1. solis: Nomizo un sarīvē burkānus.
2. solis: Atdala olu baltumu no dzeltenuma. Atsevišķi saputo olu dzeltenumu, kam pievieno divas ēdamkarotes cukura.
3. solis: Sarīvētajiem burkāniem pievieno glāzi piena, saputoto olu dzeltenumu, šķipsniņu sāls. Visu kopā sablendē. Pievieno apmēram desmit ēdamkarotes miltu.
4. solis: Saputo olu baltumu, kamēr putas kļūst biezas, un tās iecilā mīklā. Apmēram pusstundu mīklu nostādina. Mārai tam nepietiekot pacietības, tāpēc viņa tā vietā mīklu uz desmit minūtēm ieliek ledusskapī.
5. solis: Pannu uzkarsē, cep eļļā pankūkas.
6. solis: Pankūkas pasniedz ar jogurtu (to var aizstāt ar krējumu), pārkaisa rozīnes, žāvētas plūmes, kokosa skaidiņas un kanēli.