Iveta Feldmane gatavo gardas akniņas brendijā
Raidījuma „Superbingo” vadītāja Iveta Feldmane nav nekāda skunstīgā saimniece, kas to vien dara, kā ķimerējas gar kastroļiem. Taču jaunas garšas gan Ivetai patīk. Pamēģini arī tu – garšīga maltīte, kuras gatavošana neprasa daudz laika.
5 nelieli sīpoli
600 g vistu aknu
200 g žāvētu dateļu bez kauliņiem
2 – 3 ēdamkarotes brendija
Sviests un eļļa cepšanai
Nedaudz sāls un piparu
Karamelizētas aknas brendijā. Iesaka Iveta Feldmane
Pagatavošana pa soļiem
1. solis: Sagriež aknas nelielos gabaliņos, pēc tam sīki sakapā sīpolus.
2. solis: Pannā uzkarsē eļļu un nedaudz sviesta. Iveta pārliecinājusies, ka sviests nevar sabojāt nevienu ēdienu, un šis pasaules labāko šefpavāru ieteikums patiešām darbojas.
3. solis: Cep sīpolus, līdz tie iegūst zeltainu nokrāsu, tad pievieno aknas. Pāri pārkaisa nedaudz sāls un piparus.
4. solis: Atbrīvo pannas viduci, kur viskarstākā vieta, un tur ieber dateles. Cep līdz brīdim, kad tās karstuma iespaidā sāk karamelizēties. Tad visas sastāvdaļas samaisa, pannai uzliek vāku un atstāj pāris minūtes pasutināties.
5. solis: Ēdienam pielej 2 – 3 ēdamkarotes brendija, kas tam piešķirs vēl vienu jaunu garšas niansi.
6. solis: Ēdienu var pasniegt kopā ar maizi un rukolas salātiem, rīsiem, taču vislabāk tas garšo ar kartupeļu biezeni un glāzi sarkanvīna!