Iveta Feldmane gatavo gardas akniņas brendijā
Dzīvesstils

Iveta Feldmane gatavo gardas akniņas brendijā

Jauns.lv

Raidījuma „Superbingo” vadītāja Iveta Feldmane nav nekāda skunstīgā saimniece, kas to vien dara, kā ķimerējas gar kastroļiem. Taču jaunas garšas gan Ivetai patīk. Pamēģini arī tu – garšīga maltīte, kuras gatavošana neprasa daudz laika.

Iveta Feldmane gatavo gardas akniņas brendijā...
Nepieciešams:

5 nelieli sīpoli

600 g vistu aknu

200 g žāvētu dateļu bez kauliņiem

2 – 3 ēdamkarotes brendija

3. solis: Cep sīpolus, līdz tie iegūst zeltainu nokrāsu, tad pievieno aknas. Pāri pārkaisa nedaudz sāls un piparus.

4. solis: Atbrīvo pannas viduci, kur viskarstākā vieta, un tur ieber dateles. Cep līdz brīdim, kad tās karstuma iespaidā sāk karamelizēties. Tad visas sastāvdaļas samaisa, pannai uzliek vāku un atstāj pāris minūtes pasutināties.

5. solis: Ēdienam pielej 2 – 3 ēdamkarotes brendija, kas tam piešķirs vēl vienu jaunu garšas niansi.

6. solis: Ēdienu var pasniegt kopā ar maizi un rukolas salātiem, rīsiem, taču vislabāk tas garšo ar kartupeļu biezeni un glāzi sarkanvīna!

Ieva Konstante / Foto: Rojs Maizītis