Kā pagatavot ēdamos kastaņus, lai tie tiešām būtu ēdami?
Dzīvesstils

Kā pagatavot ēdamos kastaņus, lai tie tiešām būtu ēdami?

Jauns.lv

Visvienkāršākais veids ar garšīgu rezultātu ir cepšana. Veikalā izvēlies tikai spīdīgos un valgos kastaņus. Katrā no „ļipiņas” puses iegriez krustiņu (tas palīdzēs vieglāk izlobīt). Uzkarsē karstu cepeškrāsni, kastaņus vienmērīgi saber pannā un cepini aptuveni 20–25 minūtes.

Kā pagatavot ēdamos kastaņus, lai tie tiešām būtu ...

Ēdamie kastaņi ir barojoši, ne velti Vidusjūras reģionā kastani dēvē arī par maizes koku. Kastaņu miltus izmanto konditorejā, no tiem cep maizi (tikai jārēķinās, ka tajos nav lipekļa, tāpēc der piejaukt kviešu miltus vai arī samierināties ar to, ka izcepsi irdenu plāceni).

Kastaņos ir divreiz vairāk cietes nekā kartupeļos; bumbulim nobriestot, tā pārvēršas cukuros, tāpēc tas ir tik salds un piemērots franču tradicionālajam Ziemassvētku našķim – sīrupā vārītiem kastaņiem. Taču vārītus un ceptus tos pasniedz arī piedevās, piemēram, pie putna cepeša vai pat izvēlas kā cepeša pildījumu.

Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock