Latvijas jaunās māmiņas. Pēc bērna piedzimšanas vēl skaistākas
2011. gada 12. septembris, 12:15

Latvijas jaunās māmiņas. Pēc bērna piedzimšanas vēl skaistākas

Jauns.lv

Sabiedrībā pazīstamas jaunās māmiņas atklāj sava labā izskata noslēpumus un efektīvākos paņēmienus formas atgūšanai.

Blaubuka laimīga par iespēju atkal trenēties

Bijusī dejotāja Laura Blaubuka auklē nepilnus trīs mēnešus veco dēlu Gabrielu un jau tagad lepojas ar slaidu augumu.

„Jau, iznākot no slimnīcas pēc dzemdībām, man derēja tās pašas drēbes, ko valkāju pirms grūtniecības,” priecīgi stāsta simpātiskā gaišmate Laura Blaubuka, kas pērn apprecējās ar modeļu aģentūras 2B Models īpašnieku Agri Blaubuku.

Pēc sporta zāles apmeklējumiem Laura neizjūtot vajadzību, un arī neesot vēlēšanās — rūpes par dēliņu Gabrielu paņem lielāko daļu jaunās sievietes enerģijas. Blaubuka gan neslēpj, ka pēc bērna nākšanas pasaulē nevarējusi vien sagaidīt, kad paies pirmie divi mēneši, lai viņa varētu atsākt trenēties uz Power Plate trenažieriem. Turklāt, tā kā bijusī dejotāja ir Saules salona līdzīpašniece, viņai par šo trenažieru apmeklēšanu nav jāmaksā. „Turklāt labi, ka tur vienmēr ir arī mana mamma, kura ar prieku paauklē Gabrielu, kamēr esmu treniņā,” pasmaida Laura, kura trenažiera sniegto efektu novērtējusi vēl pirms grūtniecības, vērojot, cik īsā laikā formu pēc dzemdībām atgūst citas jaunās māmiņas.

„Ir forši, ka nodarbība ilgst tikai pusstundu. Mazo tai pašā laikā var turēt autosēdeklītī turpat līdzās,” priekšrocības uzskaita jaunā uzņēmēja, piebilstot, ka vibrējošie trenažieri viņas gadījumā visvairāk noder ādas gluduma un tvirtuma atjaunošanai. „Jo lieko kilogramu jau man nav,” viņa šķelmīgi nosaka.

Laura gan atzīst, ka grūtniecības laikā viņai paveicies, jo nav izjutusi lielu negausību: „Ēdu veselīgi, tāpat kā iepriekš, un, piemēram, hamburgeri vai citi trekni un neveselīgi ēdieni man itin nemaz nekārojās.”

Grīnberga formu atgūst, nodarbojoties ar veikbordu

Uzņēmēja Madara Grīnberga, kas pavasarī NBA basketbolistam Andrim Biedriņam dāvāja dēliņu Emīlu, par efektīvāko slaiduma atgūšanas metodi atzīst ūdenssportu.

TV šova Latvijas princese fināliste allaž lepojusies ar lieliskām auguma aprisēm, kas viņai ir dabas dotas, un kļūšana par māmiņu Madaru Grīnbergu ir padarījusi tikai sievišķīgāku. No liekiem kilogramiem nav ne miņas — un Madara atklāj, ka forma atgūta bez lielas piepūles.

„Man ļoti paveicās, ka bērniņš piedzima vasaras sākumā. Uz rokām dēlu nenēsājam, bet daudz laika pavadām ārā, svaigā gaisā, pastaigājoties ar ratiņiem.

Tā kā esmu liela ūdenssporta cienītāja, aktīva atpūta uz ūdens droši vien arī bija galvenais, kā atguvu formu,” žurnālam Kas Jauns stāsta Madara, kas šovasar daudz laika pavadījusi, nodarbojoties ar veikbordu. „Sporta zāli vēdera muskulatūras nostiprināšanai un kāju slaidumam apmeklēju tikai reizi nedēļā, un ar savu ārieni esmu apmierināta,” piebilst četrus mēnešus vecā Emīla māmiņa. Vēl labs pašsajūtu uzlabojošs rituāls šovasar Madarai bijis izsmidzināmais ūdens Evian, kam pateicoties ļoti uzlabojusies sejas āda. „Ja seja ir starojoša, tad jau apkārtējie pat nepaskatās uz tavām kājām,” pasmaida Madara.

Vaicāta, kā mainījusies dzīve pēc bērna piedzimšanas, Grīnberga atplaukst: „Jūtos ideāli! Nekas labāks ar mani dzīvē līdz šim nav noticis! Galvenais, ko varu ieteikt visām citām mammām, ir būt priecīgām un nestresot. Tad arī bērns būs mierīgs,” uzsver Andra Biedriņa līgava. Madara, kurai dēliņa auklēšanā palīdz ne tikai Andris un māsa Ieva Ivanova, bet arī puisēna vecvecāki, arī sapratusi, ka bērns nav šķērslis sevis realizēšanai. „Jā, mazuļa ienākšana ģimenē dod ļoti lielu atbildības sajūtu, taču mazais nekādā ziņā neapstādina manu dzīvi. Zinu sievietes, kas pēc bērna piedzimšanas pārstāj rūpēties par sevi un pievēršas tikai un vienīgi zīdainim. Taču ļoti svarīgi ir neatstāt novārtā ne sevi, ne bērniņa tēti. Priecājos, ka esmu iemācījusies apvienot šīs lietas, jo līdz ar to visi trīs jūtamies ļoti labi. Vēl izlemsim, vai pēc Andra lokauta NBA paliksim Latvijā ilgāk, un tad droši vien atsākšu darboties pasākumu organizēšanas jomā,” plānos dalās jaunā māmiņa.

Šomasei palīdz treniņi un masāžas

Dziedātāja Liene Šomase, kas ir gadu un divus mēnešus vecās Gabrielas māmiņa, jau grūtniecības laikā gādājusi par savu un topošā mazuļa labsajūtu, apmeklējot masāžas anti age klīnikā Panacea Pro.

Mūziķe atzīst, ka visvairāk formas atgūšanā pēc grūtniecības ir pateicīga savam trenerim Ralfam Upmanim, pie kura Veselības fabrikā apmeklējusi nodarbības divreiz nedēļā. Tur viņa varējusi patērzēt arī ar citām dāmām no radošas vides, tostarp dziedātāju Janu Kay, TV producenti Ivetu Feldmani un aktrisi Katrīnu Tatarinovu. Bet īpašs atklājums Lienei Šomasei bijušas lāzervakuummasāžas procedūras — pēc tām viņa manāmi samazinājusi apkārtmērus.

„Rezultāts bija redzams jau pēc pirmās reizes. Lai arī ieteicamais šīs procedūras kurss maksimālam efektam ir 12 reižu, es izgāju četras. Pašsajūta bija lieliska, un varēju tikai nopriecāties, cik labi strādā šī metode. Tiesa, lāzervakuummasāžas procedūras nav lēts prieks, toties rezultāti atsver izdotos līdzekļus,” pārliecināta Šomase, kas arī grūtniecības laikā apmeklējusi anti age klīniku Panacea Pro, kur baudījusi klasiskās masāžas.

„Neteikšu, ka mans mērķis bija nomest konkrētu kilogramu daudzumu. Formas atgūšana pēc grūtniecības, kad viss ķermenis ir nogurdināts un āda izstaipīta, bija drīzāk pašsajūtas jautājums. Un lāzervakuummasāžas laikā jo īpaši izjutu, kā tiek uzlabota mikrocirkulācija, kā izlīdzinās, kļūst tvirtāka āda, kā mainās apkārtmērs. Turklāt pozitīvi ir tas, ka šī metode lieliski palīdz cīnīties arī pret strijām,” piebilst Liene. Pēc īpašās masāžas viņai uzlabojies gan vēdera, gan kāju, gan roku izskats.

Mūziķe, kura vairs nedzīvo kopā ar savas meitiņas Gabrielas tēti Mārtiņu Samuli, atzīst, ka cenšas izbaudīt katru mirkli, ko iespējams pabūt kopā ar savu atvasi. Arī abu ikdiena noris aktīvi. Dodoties pastaigās, ratiņi vairs netiekot ņemti līdzi — mazā pati skraida. Un mamma Liene — viņai pakaļ! Abas labprāt spēlē bumbu, dzīvojas pa smilšukastēm, un nesen Liene ievērojusi, ka Gabriela pat sākusi mājās vingrot. „Viņa skatās, kā televīzijā tantes vingro, un arī ceļ augšā vēderu, it kā taisītu presītes vingrinājumus,” par meitiņu priecājas dziedātāja.

Naumova gatava kāpt uz skatuves

Dziedātāja Marija Naumova, kas ir nepilnu gadu vecā dēliņa Artūra māmiņa, atzīst, ka pēc mazuļa laišanas pasaulē ar svīšanu trenažieru zālē un vingrošanu sevi nav apgrūtinājusi.

Pagaidām gan dziedātāja arvien turpina nodoties rūpēm par dēlu, tomēr Marija nu jau atkal ir lieliskā formā un gatava priecēt sava talanta cienītājus ar koncertiem. Vaicāta par efektīvākajiem paņēmieniem, kas palīdzējuši atgūt slaidumu pēc grūtniecības, Naumova atklāj, ka nekādas brīnummetodes vai sporta aktivitātes nav piekopusi.

„Man viss notika dabiski, un nekādas speciālas tievēšanas metodes nepiekopu,” apgalvo Marija Naumova, kuras ģimene aizvien turpina dzīvot gan Rīgā, gan Parīzē.

Kaurāte pateicīga labiem gēniem

Basketbolista Sanda Valtera mīļotā sieviete Elīza Kaurāte četru mēnešu laikā jau atguvusi savu modeles slaidumu.

„Gabriels ir mana mūža mīlestība, un es esmu pārlaimīgākā mamma pasaulē. Tā ir patiesā un vienīgā dzīves jēga — NEKAS uz pasaules nesniedz pat simto daļu no laimes, ko sajūtu, kad viņš smaida! Tur laikam ir tas noslēpums — tikai sieviete, kas staro aiz laimes, ir patiesi skaista!” neaprakstāmi labi, kļūstot par dēliņa mammu, jūtas Elīza Kaurāte. Pēc saviesīgās dzīves un ballītēm jaunā māmiņa itin nemaz netiecoties, jo visu laiku veltot savam ilgi gaidītajam brīnumam. Vaicāta, kam vairāk līdzinās dēliņš — mammai vai tētim, Elīza atzīst: „Sandis apgalvo, ka Gabriels ir izliets mans dēls. Viņam tiešām ir mans deguns un mutīte. Bet acis un uzacis, šķiet, ir no Sanda.”

Elīza, kura jau 12 gadu ir veģetāriete un gaļas produktus uzturā nelieto, pēc ārstu ieteikuma tagad, barojot mazuli, sākusi ēst balto zivi. Arī grūtniecības laikā basketbolista draudzene ēdusi veselīgi, taču iztikusi bez pārmērībām. „Kad gaidīju mazo, svarā pieņēmos tikai par 13 kilogramiem, un tas ir normas robežās. Uzreiz pēc dzemdībām man bija vairs tikai plus septiņi kilogrami. Bet zinu sievietes, kuras gaidību laikā kļūst pat trīsreiz lielākas un, nemaz nepārspīlējot, uzpūšas. Arī pēc gaidīšanas laika viņām nav tik viegli atgūt iepriekšējo izskatu. Taču man tā nebija — principā klāt nāca tikai vēders, pārējo augumu atstājot praktiski tādu pašu, kāds tas bija, pirms paliku stāvoklī. Protams, krūtis gan kļuva piecreiz lielākas,” mazliet pajoko Gabriela Valtera māmiņa, kas aizvien turpina bērnu barot ar krūti.

Protams, arī kļūstot par māmiņu, Elīza vēlas izskatīties skaista. Pašlaik dzīve lielākoties norisot mājās, auklējot dēlu, taču ik nedēļu viņa cenšas izbrīvēt laiku arī pati sev, kādu skaistuma procedūru izbaudīšanai salonos. „Formas atgūšanai mājās mazliet pacilāju hanteles, pataisu kādus vingrinājumus, piemēram, „svecīti”, bet īpaši ar sportiskām aktivitātēm nenodarbojos. Viss notiek dabiski, un nejūtu vajadzību pēc trenažieru zāles apmeklēšanas,” stāsta Elīza. Viņa uzskata, ka lielākoties formas atgūšanai palīdz pastaigas svaigā gaisā un mazuļa barošana ar savu pienu. „Bet vispār esmu pārliecināta, ka tas, kāda sieviete izskatās pēc bērna piedzimšanas, noteikti ir iedzimtības jautājums. Tie ir gēni!” Šajā vasarā Elīza Kaurāte un Sandis Valters, kā arī abu dēliņš Gabriels lielākoties uzturējušies savās mājās Līčos, taču vairākkārt visi braukuši ciemos arī pie vecmāmiņas Zentas Valteres uz laukiem Pūrē.

Jenny May palīdz barošana ar krūti

Nepilnus astoņus mēnešus vecās Sāras māmiņa dziedātāja Jenny May jeb Maija Stuģe pēc dzemdībām jau paguvusi gan atgriezties uz skatuves, gan piedalīties modes skatē.

Kā efektīvāko paņēmienu, kas viņai līdzējis atgūt agrākās ķermeņa aprises, jaunā skatuves māksliniece neminstinoties min barošanu ar krūti. „Pēc maniem novērojumiem, tas tiešām ir iedarbīgi — bērniņš caur pienu paņem no māmiņas itin visu lieko, kas uzkrājies, viņu gaidot,” sajūsminās Maija. Liekie kilogrami īsā laikā pazuduši bez miņas, un dziedātāja jau pēc pāris mēnešiem varēja nekautrējoties pozēt fotogrāfiem.

Tā kā meitiņa piedzimusi janvārī, kad ārā bija liels sals, sākumā viņa reti vedusi mazuli ar ratiem pastaigās, taču pa vasaru Jenny May ar meitu Sāru un viņas tēti Gati Babri daudz laika pavadījuši svaigā gaisā.

Inta Mengiša/ Foto: Rojs Maizītis, Inta Mengiša, no privātā arhīva