2011. gada 27. oktobris, 15:44

Veselības apdrošināšanas polises biežāk izmanto sievietes

Jauns.lv

Lai arī veselības apdrošināšanas polišu īpašnieku skaitā vairāk nekā puse ir vīrieši, polises piedāvātos veselības aprūpes pakalpojumus biežāk izmanto sievietes, biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja apdrošināšanās kompānijā "Ergo".

"Ergo" statistika par veselības apdrošināšanas polišu izmantošanu rāda, ka aptuveni 65% no veselības aprūpes pakalpojumu saņēmējiem ir sievietes, bet 35% vīrieši.

Visplašāk veselības apdrošināšanas polises izmantojot iedzīvotāji vecumā no 23 gadiem līdz 50 gadiem.

"Ergo" veselības apdrošināšanas departamenta direktors Baltijā Gints Konrads saka, ka kopumā veselības apdrošināšanas polises izmanto sabiedrības aktīvā un darbspējīgā iedzīvotāju daļa. Vidēji gada griezumā veselības apdrošināšanas polises visaktīvāk izmanto sievietes, kas, viņaprāt, skaidrojams ar faktu, ka viņas ir apzinīgākas un rūpīgāk izturas pret savu veselību, un, parādoties pirmajiem saslimšanas simptomiem, savlaicīgāk vēršas pie ārsta, nekā to dara vīrieši.

Pēc "Ergo" datiem, viena apdrošinātā persona gada laikā izmanto vidēji 22 medicīnas aprūpes pakalpojumus, par kuriem iztērētā apdrošināšanas summa ir vidēji 209 lati.

Veselības apdrošināšanas polises visaktīvāk tiekot izmantotas rudenī un pavasara pirmajos mēnešos - martā un aprīlī, kad novērojama akūtu infekciju izplatība, piemēram, gripa, bet organisma spēja pretoties saslimšanām vairs nav tik stipra.

Apdrošināšanas kompānija arī novērojusi, ka vairums privātpersonu, kuras iegādājas veselības apdrošināšanas polisi, to dara jau ar konkrētu mērķi - segt paredzamos veselības aprūpes izdevumus, piemēram, plānotu ilgstošu ārstēšanos stacionārā, operācijas vai dārgu rehabilitāciju.

"Ergo" ir apdrošinātāju grupa Baltijā, kas darbojas dzīvības, nedzīvības, pensiju un veselības apdrošināšanas segmentos Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Kompānija pārstāv starptautisko apdrošināšanas grupu "Ergo", kas ir viena no lielākajām apdrošināšanas sabiedrībām Eiropā, apvienojot 135 apdrošināšanas sabiedrības 30 pasaules valstīs un apkalpojot vairāk nekā 40 miljonus klientu.

""Ergo" International AG" apdrošināšanas grupas mītne ir Diseldorfā, Vācijā, un tās lielākais akcionārs ir starptautiskā pārapdrošināšanas sabiedrība "Munich Re", kas ir viena no pasaulē vadošajām pārapdrošināšanas un risku apdrošināšanas sabiedrībām.

LETA Nozare.lv

Tēmas