Tēja – un viss? Receptes, kā izmantot piparmētru

Tēja - un viss? Receptes, kā izmantot piparmētru

Jauns.lv

Piparmētru tēja nebūt nav vienīgais veids, kā izmantot šo aromātisko augu. Piparmētra der gan karstiem un aukstiem dzērieniem, gan karstiem un aukstiem ēdieniem – sākot no kuskusa salātiem, beidzot ar mērci jēra gaļas cepetim.

Tēja – un viss? Receptes, kā izmantot piparmētru...

Labāk izmanto svaigu piparmētru, jo vārot tā zaudē aromātu un garšu. Mētras garša izceļas kombinācijā ar cukuru un citronu - šāds maisījums lieliski papildina arī pikantus ēdienus. Vislabāk sader sader ar pētersīļiem, lociņiem, koriandru, citronmelisu. Lai piparmētru ilgāk saglabātu svaigu, ieliec polietilēna maisiņā, piepūt to, aizsien un liek ledusskapī. Mazas piparmētru iesaldē ledus kubiņos, ko izmanto bolei vai ledus tējai. Kaltētas piparmētras saberž pirkstos un pieber pikantiem ēdieniem vai augļu salātiem.

Piparmētru bole

Ar dzirkstoša vīna piedevu tā mēdz būt ļoti viltīga.

4 personām

Gatavošanas laiks – 1 stunda 15 minūtes

2. Boles traukā ielej vīnu, pievieno piparmētru uzlējumu un cukuru un rūpīgi samaisi. Pirms pasniegšanas pielej minerālūdeni vai dzirkstošo vīnu un ieber dažas svaigas piparmētras lapiņas.


Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock, no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva