Garšvielās marinēts svaigais siers
Sieram pievieno olīvas – tā iegūsi pavisam greznu aizdaru.

Garšvielās marinēts svaigais siers

Jauns.lv

Lielisks aizdars brokastu grauzdiņiem, labs draugs svaigiem gurķiem un tomātiem, perfekts pāris salātiem. Receptē dotie apjomi pietiks vienai puslitra burciņai.

Garšvielās marinēts svaigais siers...

Sastāvdaļas:

350 g svaiga, pikanta siera (piemēram, fetas)

2 daiviņas ķiploka

0,5 tējk. dažādu piparu

Ceturtdaļa tējkarotes koriandra sēklu

1 lauru lapa

1–2 ēdamkarotes kaperu (nosusinātu vai sālī konservētu)

svaigi raudenes (oregano) vai timiāna zariņi

olīveļļa (tā, lai nosegtu burciņas saturu)

Pagatavošana:

1. Sagriez sieru nelielos kubiņos, smalki sašķēlē ķiploku, saspaidi piestā piparus un koriandra sēklas.

2. Liec stikla traukā, kārto siera kubiņus, ko apbārsti ar garšvielām, ķiploku, zaļumiem, kaperiem, pieliec lauru lapu. Visu pārlej ar eļļu. Liec aukstumā ievilkties. Lietojams būs pēc nedēļas.

Var darīt arī tā!

Sieram pievieno olīvas – tā iegūsi pavisam greznu aizdaru! Konservu vēl pikantāku padarīs nerafinēta saulespuķu vai rapšu sēklu eļļa.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: no izdevniecības Rīgas Vilņi arhīva