Karstais olu punšs. Recepte
Jāatceras, ka dzēriens ir karsts, tāpēc jālej karstumizturīgās glāzēs vai īpašajos punša traukos.
Dzīvesstils

Karstais olu punšs. Recepte

Jauns.lv

Anglijā, Zviedrijā, Vācijā un citur īstā gada nogales svētku izjūta atnāk ar pirmo karstā punša glāzi. Ar norādīto sastāvdaļu daudzumu pietiks 6 personām, un to var pagatavot 15 minūtēs.

Karstais olu punšs. Recepte...

Sastāvdaļas:

6 olas

1/2 l sausā baltvīna

1/2 l ūdens

260 ml ruma vai degvīna

250 g cukura

2 citronu sula

rīvēts muskatrieksts

Pagatavošana:

Olas un citronu sulu saputo, pievieno cukuru, vīnu, ūdeni un rumu un uz mazas uguns, nepārtraukti putojot, uzkarsē, bet neuzvāri. Lej karstumizturīgās glāzēs, pārkaisi ar rīvētu muskatriekstu un nekavējoties pasniedz.

Padoms:

Galvenais, kas jāievēro olu punšos, ir maksimālā pieļaujamā karsēšanas temperatūra. Punšs ir jāsakarsē, taču nekādā ziņā to nedrīkst uzvārīt - tad dzēriens būs baudāms, taču izskatīsies diezgan bēdīgi. Jāatceras, ka dzēriens ir karsts, tāpēc jālej karstumizturīgās glāzēs vai īpašajos punša traukos. Olu un krējuma punši tā arī jābauda – pavisam karsti, jo tie ātri vien noslāņojas.


Žurnāls "

100 Labi Padomi " / Foto: Shutterstock