Ar lasi pildīti kartupeļi
Šo svētdien jau aizdegsim ceturto svecīti adventes vainagā, un tas nozīmē, ka jau klāt ir Ziemassvētki. Daudziem, visticamāk, jau ir skaidri zināms, ko gatavosiet svētku maltītē, bet, ja tomēr vēl domājat, lūk, viena interesanta un garda recepte.
Sastāvdaļas
• 4 lieli kartupeļi
• 100g sagriezti sīpoli
• 80g skābais krējums
• 80ml piens
• 3 ½ ēd.k. sviests
• 3 ēd.k. Spilvas mārrutku
• ½ tējk. sāls
• ½ tējk. maltu piparu
• 130g karsti žāvēts lasis
• 30g rīvēts Parmezāna siers
Pagatavošana (90 min.)
Cep veselus kartupeļus ar visu miziņu 220 grādos apmēram 50 minūtes vai kamēr gatavi. Pēc izņemšanas nedaudz atdzesē.
Katru kartupeli gareniski pārgriež uz pusēm un ar karoti izgrebj iedobīti. Traukā sajauc kopā kartupeļus, sīpolus, skābo krējumu, pienu, sviestu, lasi, mārrutkus, sāli, maltos piparus. Visu masu pilda izgrebtajos kartupeļos. Pāri pārber Parmezāna sieru (var izmantot arī citu sieru). Cep vēl cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 15 min.
Labu apetīti!
Receptes.lv / Publicitātes foto