Žurnāla „100 Labi Padomi” jūnija numurā - viss par grilēšanu, dārza ballītēm un Jāņu ielīgošanu
Grilu un brīvdabas atpūtas sezona ir sākusies! Žurnāls „100 Labi Padomi” jūnija numurā raksta par grilu veidiem un uzkodām, viesojas pie mājas alus darītāja Andra Liepiņa viņa alus brūzī un diriģenta Jāņa Erenštreita dārzā Mērsragā, sniedz vērtīgus padomus Jāņu svinētājiem un nūjošanas entuziastiem.
Grilēšana un dārza ballītes
Kāds grils tev ir pats piemērotākais, kā notīrīt grila restes, kā sakopt zālienu pēc grila ballītes, kādās garšvielās grilēt gaļu, ko pasniegt pie grilējumiem, kā nepārēsties šašlikus.
Dziesmu svētkus gaidot
Goda virsdiriģenta Jāņa Erenštreita dārzs Mērsragā: „Man ļoti ir iepatikušās lauvmutītes, es tās apbrīnoju – kā skaistu vijoli. Formās man tās liekas pati pilnība”.
Un vēl – ka apkarot gārsu, kā izvēlēties pareizo zāles pļāvēju, kā lietderīgi izmantot alus pudeļu korķus.
Jāņus ielīgojot
Galdā - ātri un vienkārši pagatavojams Jāņu siers, alū sutināti dārzeņi, marinēti gurķīši, atsvaidzinoši dzērieni karstai dienai. Sētā un istabā – kuras jāņuzāles vācamas tieši saulgriežos, kā sagatavot kalmes pirtij, kur likt vainagu pēc svētkiem, kā apkarot odus, kur meklēt papardes ziedu.
Vasaru baudot
Kā kļūt par nūjotāju, kā nopirkt pareizo pretiedeguma krēmu, kā uzadīt džemperi vienā puķēs, ko apskatīt Tērvetes seno zemgaļu pilī.
Kasjauns.lv/ Publicitātes foto