Ja tava ģimene vai ciemiņi ir saldējuma cienītāji, šo recepti vari droši papildināt ar bumbiņu saldējuma.
Zemeņu zupa ar šampanieti
Ļoti atspirdzinošs un garšīgs deserts - kā radīts, lai garšīgi pagatavotu šīs sezonas pēdējās zemenes. Ja nelieto alkoholu, zupu var pagatavot ar gāzētu minerālūdeni un citronu sulu.
4 personām
Gatavošanas laiks – 15 minūtes
Sastāvdaļas
750 g zemeņu
1–2 ēdk. pūdercukura
2 citronmelisas zariņi
100 g biskvītu
¼ l sausa (brut) šampanieša
Gatavošana
1. Zemenes nomazgā, nosusini un viegli sablenderē. Iemaisi pūdercukuru.
2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Biskvītu salauzi nelielos gabaliņos, liec uz cepešplāts un 3–4 minūtes apcep.
3. Pirms pasniegšanas zemeņu biezenim pielej atdzesētu šampanieti un samaisi. Lej zupu šķīvjos, pārber ar biskvīta kubiņiem un izrotā ar citronmelisas lapiņām.
Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock