2013. gada 3. jūlijs, 11:32

„Ko Ārsti Tev Nestāsta”: vientulība ir tikpat kaitīga kā alkoholisms

Jauns.lv

Vientulības izjūta uz veselību atstāj tikpat postošu iespaidu kā alkoholisms vai piecpadsmit cigarešu izpīpēšana dienā un ir divtik kaitīga kā aptaukošanās. Turpretim labām attiecībām ar draugiem, ģimenes locekļiem, kaimiņiem un apkārtējo sabiedrību ir saudzējošs efekts, - tā jūlija numurā raksta žurnāls „Ko Ārsti Tev Nestāsta”.

Žurnāls atsaucas uz vairākiem pētījumiem, kuros atklāts, ka vientuļi cilvēki daudz biežāk pakļauti sirds slimībām, diabētam, paaugstinātam asinsspiedienam, depresijai, straujākai olnīcu vēža izplatībai un pat riskam priekšlaikus nomirt. Zinātnieki gan vēl nav tikuši skaidrībā, tieši kādi fizioloģiskie procesi paātrina saslimšanu un slimību izplatību. Viņi pieļauj, ka vientuļiem cilvēkiem sliktāk strādā imūnsistēma.

Žurnāla „Ko Ārsti Tev Nestāsta” jaunākajā izdevumā izpētīta arī medikamentu efektivitāte un uzskaitīts, ar ko patiesībā saistīta zāļu iedarbība. Vēl jūlija numurā piedāvāta unikāla četrdesmit dienu diēta, ar kuru viens no Lielbritānijas vadošajiem alergologiem Dr. Džons Mensfīlds izārstējis tūkstošiem pacientu. Ārsts apgalvo, ka līdz 85% svara problēmu un slimību rada alerģija pret kādu pārtikas produktu, un izslēgšanas diēta ļauj to atklāt.

Sākot ar 3. jūliju, žurnāla „Ko Ārsti Tev Nestāsta” jaunākais numurs ir pieejams preses tirdzniecības vietās visā Latvijā.

Kasjauns.lv/ Publicitātes foto

Tēmas