Īpaši veselīgs ēdiens: vasaras biezputra
Saldumam putrā vari iemaisīt rīvētu ābolu, pirms pasniegšanas ieber pārējos augļus, ogas un sēklas.
Dzīvesstils

Īpaši veselīgs ēdiens: vasaras biezputra

Jauns.lv

Īpaši veselīgs ēdiens, satur daudz šķiedrvielu, maz taukvielu. No norādītā sastāvdaļu daudzuma pietiks 2 personām. Gatavošana - 5 minūtes.

Īpaši veselīgs ēdiens: vasaras biezputra...

Sastāvdaļas

150 ml 2% piena

100 g auzu pārslu

1 ābols

sauja svaigu aveņu

1 aprikoze, sagriezta

2. No rīta sarīvē ābolu un iemaisi biezputrā. Iemaisi arī pārējās ogas, augļus un sēklas un pasniedz ar karoti jogurta bez piedevām.

Pagatavo citādu biezputru! Vari izmantot citus augļus un vari auzu pārslas arī vārīt un ēst siltas. Pārklāj bļodu ar auzu pārslām un pienu ar pārtikas plēvi un liec mikroviļņu krāsnī pie vislielākās jaudas uz 2 minūtēm. Tad apmaisi, pagaidi 1 minūti, tad atkal karsē 1 minūti. Saldumam iemaisi rīvētu ābolu, pirms pasniegšanas ieber pārējos augļus, ogas un sēklas.

Žurnāls "100 Labi Padomi"/ Foto: Shutterstock