Īpaši veselīgs ēdiens: vasaras biezputra
Īpaši veselīgs ēdiens, satur daudz šķiedrvielu, maz taukvielu. No norādītā sastāvdaļu daudzuma pietiks 2 personām. Gatavošana - 5 minūtes.
Sastāvdaļas
150 ml 2% piena
100 g auzu pārslu
1 ābols
sauja svaigu aveņu
1 aprikoze, sagriezta
sauja melleņu
pa 1 tējk. no saulespuķu un sezama sēklām
jogurts bez piedevām pasniegšanai
Gatavošana
1. Ielej pienu bļodā (ne metāla!) un pieber auzu pārslas, uzliec vāku vai pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz nakti.
2. No rīta sarīvē ābolu un iemaisi biezputrā. Iemaisi arī pārējās ogas, augļus un sēklas un pasniedz ar karoti jogurta bez piedevām.
Pagatavo citādu biezputru! Vari izmantot citus augļus un vari auzu pārslas arī vārīt un ēst siltas. Pārklāj bļodu ar auzu pārslām un pienu ar pārtikas plēvi un liec mikroviļņu krāsnī pie vislielākās jaudas uz 2 minūtēm. Tad apmaisi, pagaidi 1 minūti, tad atkal karsē 1 minūti. Saldumam iemaisi rīvētu ābolu, pirms pasniegšanas ieber pārējos augļus, ogas un sēklas.