Sēņu strūdele: neierasti, bet gardi

Jauns.lv

Var vārīt sēņu zupu, var gatavot sēņu mērci ar kartupelīšiem, bet šoreiz iesakām pamēģināt ko jaunu – sēņu strūdeli. Recepte paredzēta četriem gardēžiem, gatavošana prasīs vienu stundu.

Sēņu strūdele: neierasti, bet gardi...

Nepieciešams

500 g baraviku

300 g kūpinātas cūkgaļas krūtiņas

3 sīpoli

500 g kartupeļu

50 g sviesta

200 g saldā krējuma

2 loksnes plāno lapu (filo) mīklas

Pagatavo pildījumu

Novāri kartupeļus un samīci tos ar trim ēdamkarotēm saldā krējuma, lai izveidotos stingra biezputra. Pieber sāli. Sēnes un kūpināto gaļu sagriez nelielos gabaliņos, sīpolus sakapā. Uz lielas uguns eļļā apcep sēnes, līdz tās ir brūnas, pievieno sīpolus un gaļu. Cep vēl piecas minūtes un pievieno atlikušo saldo krējumu. Samazini uguni un turpini vārīt, līdz masa sabiezē. Samaisi ar kartupeļu biezeni un atdzesē.

Cep strūdeli

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC. Izkausē sviestu. Izklāj vienu mīklas loksni un pārzied to ar izkausēto sviestu. Garākajā loksnes malā paralēli tai liec pusi no sagatavotās masas. Loksni sarullē. Atlikušo masu ierullē ar sviestu pārziestā otrā mīklas loksnē. Cep cepeškrāsnī 10–12 minūtes. Sagriez gabalos un pasniedz ar skābo krējumu. Vari izmantot kā piedevu gaļas ēdieniem.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Rojs Maizītis