Pirmais kulinārais raidījums Garšīgi dzīvojam jau šosvētdien
Pirmā raidījuma viešņa – māksliniece Elita Patmalniece.

Pirmais kulinārais raidījums Garšīgi dzīvojam jau šosvētdien

Jauns.lv

Svētdienu rītos pulksten 9.25, jau sākot ar 29. septembri, jauns kulinārijas raidījums – Garšīgi dzīvojam, kas top sadarbībā ar Rīgas Centrāltirgu. Pirmā raidījuma viešņa – māksliniece Elita Patmalniece.

Pirmais kulinārais raidījums Garšīgi dzīvojam jau ...

Viņa gatavos kopā ar raidījuma vadītāju Jāni Ozolu, kurš pazīstams ne tikai kā bijušās grupas Cosmos dziedātājs un kordiriģents, bet arī gardēdis un populārs kulinārijas blogeris. Taps četri ēdieni.

“Kāpēc gan mājās nevarētu ēst kā restorānā? Tas ir iespējams! Skatieties raidījumu un gatavojiet ar mums,” aicina Jānis Ozols.

Rudens velšu pārpilnība Rīgas Centrāltirgū noteikusi arī šī raidījuma tēmu – latviskā rudens virtuve. Pirmais ēdiens –  meža sēņu krēmzupa ar riekstiem. Šoreiz tā pagatavota no gailenēm, un tās garšu papildina lazdu rieksti. Otrajā ēdienā –fantastiski garda liellopa fileja piparos ar rudens dārzeņiem, saldajā – Banana split un pēc īpaši gardas receptes cepti āboli ar zāļu tēju.

Raidījuma dalībnieki ne tikai rosīsies ap katliem un pannām Rīgas Centrāltirgū, kur sakņu paviljonā ir iekārtota Garšīgi dzīvojam studija, bet pirms tam dosies nelielā izzinošā ceļojumā pie Centrāltirgus stendiem, meklējot un, protams, atrodot pašus labākos, pašus svaigākos un pašus iecienītākos Latvijas produktus.

Tiem, kas jau svētdien tūlīt pēc raidījuma vēlas izmēģināt raidījumā redzētās ēdienu receptes, jau laikus jāsagādā 500 gramu meža sēņu (priekšroka tām, kas nav iepriekš jāvāra), sīpoli, vismaz 100 gramu lazdu riekstu, sviests, vistas buljons (no buljona kubikiem nederēs, Jānis Ozols to vāra no īstas lauku vistas, kas pirkta pie zināmas saimnieces Centrāltirgū), 500 gramu saldā krējuma, majorāns, 700 gramu liellopa filejas, jūras sāls, olīveļļa, nemalti baltie un melnie pipari, mārrutka sakne, melnie rutki, skābais krējums, medus, korejiešu burkāni, 250 gramu konfekšu Gotiņa, kardamons, banāni, dzērvenes, gaišās rozīnes, rums, dzērvenes, Indijas rieksti, cukurs, plombīra saldējums, kanēlis, seši saldskābi āboli, zāļu tēja pēc katra gaumes.

Kuru zāļu tēju izvēlējās Jānis Ozols un kā izvērtās Elitas Patmalnieces kulinārā māksla – to skatieties jau šosvētdien, 29. septembrī, pulksten 9.25 no rīta TV3 vai atkārtojumu TV3 Play, kā arī Rīgas Centrāltirgus interneta mājaslapā. Tūlīt pēc raidījuma precīzas ēdienu receptes tiks publicētas internetā – portālā www.kasjauns.lv un Rīgas Centrāltirgus mājaslapā http://www.rct.lv/lv/tv-garsigi-dzivojam/

Tomēr, ja vēlaties piedalīties konkursā, Centrāltirgus mājaslapā ieteicams ieskatīties jau laikus un palasīt interesantus faktus par tirgu un tā vēsturi. Pirmajam, kas pareizi atbildēs uz raidījumā uzdoto jautājumu, balvas no Rīgas Centrāltirgus.

Anda Leiškalne/
Foto: Jānis Saliņš