Sautēti sarkanie kāposti bavāriešu gaumē vislabāk garšos pie gaļas vai desiņām.
Sautēti kāposti bavāriešu gaumē
Galviņkāposti ir neatņemama vācu virtuves sastāvdaļa. Šī bavāriešu recepte paredzēta sarkanajiem kāpostiem, taču - ja nav pie rokas sarkano, droši mēģini sautēt parastos baltos! Recepte paredzēta 4–6 personām. Gatavošana - 40 minūtes.
Sastāvdaļas
800 g sarkano galviņkāpostu
3 ēdk. sviesta
1 sīpols, sagriezts ripiņās
4 krustnagliņas
2 āboli, iztīrīti, sagriezti šķēlītēs
1 ēdk. cukura
1 tējk. sāls
2 ēdk. baltvīna etiķa
1 glāze ābolu sulas
1 tējk. kartupeļu cietes
Gatavošana
1. Izkausē katlā sviestu, liec tajā sīpolus un krustnagliņas, apcep, līdz sīpoli ir caurspīdīgi. Pievieno kāpostus, ābolus, cukuru, sāli, etiķi un ābolu sulu. Rūpīgi samaisi. Uz mazas uguns sautē aptuveni pusstundu. Kāposti gatavi, kad to lapas biezākajā vietā ar nazi viegli pārgriežamas. Uzmani, lai tie neizjūk.
2. Izšķīdini kartupeļu cieti ceturtdaļglāzē auksta ūdens un iemaisi kāpostos. Uzvāri. Pasniedz pie gaļas ēdieniem vai desiņām.
Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Imants Ķīkulis