Ķirbju zupa, kas liek iemīlēties. Gardēdis Ozols gatavo ar šefpavāru

Ķirbju zupa, kas liek iemīlēties. Gardēdis Ozols gatavo ar šefpavāru

Jauns.lv

Ko derīgu gardēdim Jānim Ozolam iemācīs šefpavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš no restorāna EkoCatering, varēs redzēt svētdien, 20. oktobrī, pulksten 9.25 kulinārijas raidījumā “Garšīgi dzīvojam”.

Ķirbju zupa, kas liek iemīlēties. Gardēdis Ozols g...

Šis raidījums būs īpašs ne vien ar fantastiski gardiem ēdieniem, kas vienlaikus ir vienkārši pagatavojami un ar restorāna šefa meistarīgajiem knifiņiem, bet arī ar interesantu filozofiju un enerģiju.

Ēdienus ir vērts pagatavot pašiem un izbaudīt arī to garšas un smaržas burvību. Nenožēlosiet! Ja vēlaties jau svētdien pārsteigt mājiniekus vai viesus, laikus sagādājiet produktus, blociņu pierakstiem un ieslēdziet no rīta televizoru! Gan ķirbju zupa, gan “Jēru klusēšana”, gan salāti un debesmanna abu pavāru sadarbībā izdevās izcili.

Ja vēlies jau svētdien pagatavot raidījumā redzētos ēdienus, sagādā šādus produktus:

Ķirbju zupai (4 personām)

500 g ķirbja

2 burkāni

4 lauru lapas

Malti melnie pipari

Sāls

Olīveļļa

Sviests

Dekorēšanai 8 tīģergarneles

“Jēra klusēšana”

1 kg jēra gaļas

1 sīpols

70 g speķa

Timiāns

2 ēdamkarotes skābā krējuma

400 ml sarkanvīna

Olīveļļa

Kanēlis, karijs, sāls, pipari

200 g kuskusa

Salātiem

Dažādu krāsu un veidu lapu salāti, rukola

12 gab. ķiršu tomātu

2 vārītas olas

1 citrons

1 mazā burciņa šķidra medus

Olīveļļa

50 g sezama sēkliņu

50 g saulespuķu sēkliņu

35 grami kaltētu tomātu eļļā

Parmesan siers

Debesmanna

200 g dzērveņu

130 g cukura

70 g mannas

Rotāšanai 70 g aveņu

Piens

Kā pareizi tīrīt un apcept tīģergarneles, kādus knifus profesionāli pavāri izmanto sīpolu mizošanā, kā ēdienam pievienot timiānu un vēl daudz vērtīga varēs uzzināt šosvētdien, 20. oktobrī, TV3 pulksten 9.25 no rīta vai arī atkārtojumu TV3 Play, kā arī Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Stundu pēc raidījuma precīzas ēdienu receptes paredzēts publicēt internetā – portālā www.kasjauns.lv un Rīgas Centrāltirgus mājaslapā

Arī šajā reizē konkurss televīzijas skatītājiem – lielāka iespēja uzvarēt tiem, kas jau laikus būs Centrāltirgus mājaslapā izlasījuši interesantus faktus par tirgu un tā vēsturi. Tie, kas pareizi atbildēs uz raidījumā uzdoto jautājumu, būs iespēja izlozēt balvas no Rīgas Centrāltirgus.

Skatieties arī iepriekšējo raidījumu video:


Anda Leiškalne/Publicitātes foto