Ķirbju zupa, kas liek iemīlēties. Gardēdis Ozols gatavo ar šefpavāru
Ko derīgu gardēdim Jānim Ozolam iemācīs šefpavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš no restorāna EkoCatering, varēs redzēt svētdien, 20. oktobrī, pulksten 9.25 kulinārijas raidījumā “Garšīgi dzīvojam”.
Šis raidījums būs īpašs ne vien ar fantastiski gardiem ēdieniem, kas vienlaikus ir vienkārši pagatavojami un ar restorāna šefa meistarīgajiem knifiņiem, bet arī ar interesantu filozofiju un enerģiju.
Ēdienus ir vērts pagatavot pašiem un izbaudīt arī to garšas un smaržas burvību. Nenožēlosiet! Ja vēlaties jau svētdien pārsteigt mājiniekus vai viesus, laikus sagādājiet produktus, blociņu pierakstiem un ieslēdziet no rīta televizoru! Gan ķirbju zupa, gan “Jēru klusēšana”, gan salāti un debesmanna abu pavāru sadarbībā izdevās izcili.
Ja vēlies jau svētdien pagatavot raidījumā redzētos ēdienus, sagādā šādus produktus:
500 g ķirbja
2 burkāni
1 ābols
2 sīpoli
3 daiviņas ķiploka
Ēdamkarote medus
Timiāns
Rozmarīns
4 lauru lapas
Malti melnie pipari
Sāls
Olīveļļa
Sviests
Dekorēšanai 8 tīģergarneles
1 kg jēra gaļas
1 sīpols
70 g speķa
Timiāns
2 ēdamkarotes skābā krējuma
400 ml sarkanvīna
Olīveļļa
Kanēlis, karijs, sāls, pipari
200 g kuskusa
Salātiem
Dažādu krāsu un veidu lapu salāti, rukola
12 gab. ķiršu tomātu
2 vārītas olas
1 citrons
1 mazā burciņa šķidra medus
Olīveļļa
50 g sezama sēkliņu
50 g saulespuķu sēkliņu
35 grami kaltētu tomātu eļļā
Parmesan siers
Debesmanna
200 g dzērveņu
130 g cukura
70 g mannas
Rotāšanai 70 g aveņu
Piens
Kā pareizi tīrīt un apcept tīģergarneles, kādus knifus profesionāli pavāri izmanto sīpolu mizošanā, kā ēdienam pievienot timiānu un vēl daudz vērtīga varēs uzzināt šosvētdien, 20. oktobrī, TV3 pulksten 9.25 no rīta vai arī atkārtojumu TV3 Play, kā arī Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Stundu pēc raidījuma precīzas ēdienu receptes paredzēts publicēt internetā – portālā www.kasjauns.lv un Rīgas Centrāltirgus mājaslapā
Arī šajā reizē konkurss televīzijas skatītājiem – lielāka iespēja uzvarēt tiem, kas jau laikus būs Centrāltirgus mājaslapā izlasījuši interesantus faktus par tirgu un tā vēsturi. Tie, kas pareizi atbildēs uz raidījumā uzdoto jautājumu, būs iespēja izlozēt balvas no Rīgas Centrāltirgus.
Skatieties arī iepriekšējo raidījumu video: