Pusdienas karalienes vieglumā ar Agnesi Kauperi

Pusdienas karalienes vieglumā ar Agnesi Kauperi

Jauns.lv

Svētdien, 3. novembrī, jau pulksten 9.25 kulinārijas raidījuma “Garšīgi dzīvojam” viešņa – stiliste, Mākslas akadēmijas studente un trīs dēlu māmiņa Agnese Kaupere – gardēža Jāņa Ozola Centrāltirgus virtuvē ienesīs gan karalisku mieru, eleganci, gan reizē sirsnīgu vieglumu.

Pusdienas karalienes vieglumā ar Agnesi Kauperi...

­ Pirms izvēlēties raidījumā gatavojamās receptes, raidījuma vadītājs Jānis Ozols interesējas arī par savu viesu ēšanas paradumiem. Agnese viņam ir atklājusi, ka ēd gandrīz visu, izņemot asu un ļoti saldu ēdienu. Tad nu šajā raidījumā taps četri viegli pagatavojami, maigi un gardi ēdieni.

Raidījuma skatītāji varēs atklāt noslēpumus, kas arī bez efektīvām garšvielām vistas, kartupeļu un puravu sacepumu padara tik īpaši gardu, kā gurķu salātus pagatavot neparastus, kā restorānā, un kā izcept fantastisku banānu un karameļu kūku un cik gardi to papildinās kokteilis “Karstā dzērvenīte”.

 Tiem, kas jau svētdien tūlīt pēc raidījuma vēlas izmēģināt raidījumā redzētās ēdienu receptes, jau laikus jāsagādā:

1 kg kartupeļu, olīveļļa, sviests, 2 puravi, 2 ķiploka daiviņas, milti, 400 g vārītas vai grilētas vistas, 25 grami sasmalcinātu pētersīļu, glāze krējuma, 200 ml vistas buljona, 2 vidēja izmēra garie gurķi, sīpols, 30 g sezama sēklu, mārrutki, etiķis, cukurs, sāls. Kūkai: 150 g sviesta, 20 g baltā cukura, 20 g brūnā cukura, milti, 30 g mannas, 3 banāni, 400 g saldā krējuma, šķīstošā kafija, iebiezināts vārīts piens.

Kokteilim “Karstā dzērvenīte”: 150 g dabiskās dzērveņu sulas, 20 g grenadīna, 1 tējkarote pūdercukura.

Cik eleganti un interesanti izskatās gurķu salāti un kā pagatavot pārējos ēdienus, skatieties šo svētdien, 3. novembrī, TV3 pulksten 9.25 no rīta vai arī atkārtojumu TV3 Play, kā arī Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Stundu pēc raidījuma precīzas ēdienu receptes paredzēts publicēt internetā – portālā www.kasjauns.lv un Rīgas Centrāltirgus mājaslapā