Debesmannu rotā ar avenēm un pasniedz ar pienu.
Debesmanna - kā tavā bērnībā
Ēst jāgatavo ar tīrām domām, tīrām rokām, labu enerģiju un pareizu attieksmi – tā ir viena no meistarības rozīnītēm, ko TV3 raidījumā Garšīgi dzīvojam atklāj Jāņa Ozola viesis, restorāna EkoCatering šefpavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš. Šoreiz – kā pagatavot debesmannu, tikpat gardu, kāda padevās tavā bērnībā mammai.
4 personām
Pagatavošana – 30 minūtes
200 g dzērveņu
130 g cukura
70 g mannas
Rotāšanai 70 g aveņu
Piens
Puslitram vāroša ūdens katliņā pievieno cukuru un ber dzērvenes. Vāra 10 minūtes. Tievā strūkliņā, intensīvi maisot, ber mannu. Kad katliņa saturs sāk sabiezēt, liek atdzesēties. Gandrīz atdzisušu sakuļ stingrās putās. Liek šķīvjos, rotā ar avenēm, pasniedz ar pienu.
Anda Leiškalne/ Publicitātes foto