Roberto Meloni iedrošina meitenes

Roberto Meloni iedrošina meitenes

Jauns.lv

“Meitenes, ja es to varu, tad arī jūs to varat,” gatavojot raidījumā “Garšīgi dzīvojam” kopā ar tā vadītāju Jāni Ozolu, sajūsmināts par savu kulināro varēšanu, skatītājus uzrunā dziedātājs Roberto Meloni.

Roberto Meloni iedrošina meitenes...

“Mamma, skaties, es taisu ēst!” televīzijas kamerai māj Roberto. Šī vēsts patiesībā ir par acīm redzamo neticamo. Roberto, jaunākais bērns piecu bērnu ģimenē, kurā trīs bija māsas, no virtuves un saimniekošanas audzis patālu. Viņš gan atzīst, ka viņa divi tēvoči ir pavāri un gatavo gardi. Savukārt labu ēdienu viņš spēj novērtēt, un viņu labprāt aicinot ciemos, jo šķīvjus izēd pa tīro. “Ja televīzija varētu pārraidīt smaržu!” patiesi priecīgs par savu veikumu ir atraktīvais Latvijas itālis. “Pierakstiet, meitenes!” ik pa brīdim viņš aicina, un viņa acis bez vārdiem apliecina gatavību doties ciemos uz pusdienām.

Raidījumā Roberto Meloni kopā ar raidījuma vadītāju mūziķi un gardēdi Jāni Ozolu pagatavoja trīs gardus ēdienus: zirņu un akniņu sātīgo zupu, cūkgaļas, citrona un kartupeļu kebabus, greipfrūtu salātus ar Rokforas sieru un kokospiena Panna Cotta.

Ja vēlaties jau svētdien pagatavot raidījumā redzētos ēdienus, iepriekš sagādājiet šādus produktus:

Zirņu un akniņu sātīgajai zupai

400 g šķelto zirņu

1 l buljona

200 ml saldā krējuma

Sāls, pipari

Neliela buntīte diļļu

Cūkgaļas, citrona un kartupeļu kebabiem

16 mazi kartupeļi

700 g cūkas karbonādes

1 citrons

2 ēdamkarotes svaiga vai 2 tējkarotes kaltēta rozmarīna lapiņu

3 ēdamkarotes olīveļļas

½ citrona sulas

Eļļa cepšanai un apziešanai

Greipfrūtu salātiem ar Rokforas sieru

1 šķēle baltmaizes

4–5 daiviņas tīrīta greipfrūta

Neliela sauja lapu salātu

½ avokado

50 ml vīnogu kauliņu eļļas

50 g Rokforas siera

Kokospiena Panna Cottai

200 ml kokospiena

200 ml saldā krējuma

100 g želejas cukura “Multi”

1½ tējkarotes vaniļas cukura

200 g aveņu

2 tējkarotes cukura

Tiekamies vieglā. Humora un sirsnības piestrāvotā maltītes gatavošanā jau šosvētdien, 8. decembrī, TV3 pulksten 9.25 no rīta vai atkārtojumā TV3 Play, kā arī Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Stundu pēc raidījuma precīzas ēdienu receptes paredzēts publicēt portālā www.kasjauns.lv un Rīgas Centrāltirgus mājaslapā

Anda Leiškalne/Foto: Jānis Saliņš