Roberto Meloni iedrošina meitenes
“Meitenes, ja es to varu, tad arī jūs to varat,” gatavojot raidījumā “Garšīgi dzīvojam” kopā ar tā vadītāju Jāni Ozolu, sajūsmināts par savu kulināro varēšanu, skatītājus uzrunā dziedātājs Roberto Meloni.
“Mamma, skaties, es taisu ēst!” televīzijas kamerai māj Roberto. Šī vēsts patiesībā ir par acīm redzamo neticamo. Roberto, jaunākais bērns piecu bērnu ģimenē, kurā trīs bija māsas, no virtuves un saimniekošanas audzis patālu. Viņš gan atzīst, ka viņa divi tēvoči ir pavāri un gatavo gardi. Savukārt labu ēdienu viņš spēj novērtēt, un viņu labprāt aicinot ciemos, jo šķīvjus izēd pa tīro. “Ja televīzija varētu pārraidīt smaržu!” patiesi priecīgs par savu veikumu ir atraktīvais Latvijas itālis. “Pierakstiet, meitenes!” ik pa brīdim viņš aicina, un viņa acis bez vārdiem apliecina gatavību doties ciemos uz pusdienām.
Raidījumā Roberto Meloni kopā ar raidījuma vadītāju mūziķi un gardēdi Jāni Ozolu pagatavoja trīs gardus ēdienus: zirņu un akniņu sātīgo zupu, cūkgaļas, citrona un kartupeļu kebabus, greipfrūtu salātus ar Rokforas sieru un kokospiena Panna Cotta.
Ja vēlaties jau svētdien pagatavot raidījumā redzētos ēdienus, iepriekš sagādājiet šādus produktus:
400 g šķelto zirņu
1 l buljona
1 paliels sīpols
Pusīte cukini
1 ķiploka daiviņa
Selerijas kāts
Timiāns
350 g vistu akniņu
200 ml saldā krējuma
Sāls, pipari
Neliela buntīte diļļu
Cūkgaļas, citrona un kartupeļu kebabiem
16 mazi kartupeļi
700 g cūkas karbonādes
1 citrons
2 ēdamkarotes svaiga vai 2 tējkarotes kaltēta rozmarīna lapiņu
3 ēdamkarotes olīveļļas
½ citrona sulas
Eļļa cepšanai un apziešanai
1 šķēle baltmaizes
4–5 daiviņas tīrīta greipfrūta
Neliela sauja lapu salātu
½ avokado
50 ml vīnogu kauliņu eļļas
50 g Rokforas siera
200 ml kokospiena
200 ml saldā krējuma
100 g želejas cukura “Multi”
1½ tējkarotes vaniļas cukura
200 g aveņu
2 tējkarotes cukura
Tiekamies vieglā. Humora un sirsnības piestrāvotā maltītes gatavošanā jau šosvētdien, 8. decembrī, TV3 pulksten 9.25 no rīta vai atkārtojumā TV3 Play, kā arī Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Stundu pēc raidījuma precīzas ēdienu receptes paredzēts publicēt portālā www.kasjauns.lv un Rīgas Centrāltirgus mājaslapā