Marijas klostera piparkūkas: jācep jau pirms Ziemassvētkiem
Piparkūkas cep aptuveni 15 minūtes, pēc tam izņem no krāsns un atdzesē uz restēm.

Marijas klostera piparkūkas: jācep jau pirms Ziemassvētkiem

Jauns.lv

Šīs piparkūkas jāizcep jau pirms Ziemassvētkiem (vēlams pat astoņas nedēļas iepriekš), lai tās skārda kārbā kļūtu trauslas un garšīgas.

Marijas klostera piparkūkas: jācep jau pirms Ziema...

Sastāvdaļas

Olas    6 gab

Nelielas piparkūku formiņas    

Smalki sakapāti mandeļu un lazdu rieksti    150 g

Sakapātas citrona un apelsīna sukādes    150 g

Muskatrieksts    1/4 tējk.

Milti mīklas rullēšanai

  

Gatavošana

30 minūtes plus 1 diennakts mīklas atdzesēšanai, plus 2–2,5 stundas cepšanai

Sagatavo produktus. Sajauc miltus ar garšvielām. Lielā traukā ar putojamo slotiņu viegli saputo olas ar cukuru, līdz masa ir viendabīga. Pievieno medu, sukādes un riekstus.

Gatavo piparkūku mīklu. Olām pievieno miltus un mīci, līdz mīkla ir spīdīga un vijīga – tāda, ka var izrullēt. Iespējams, miltus vajadzēs vairāk. Noliec mīklu uz vienu dienu ledusskapī.

Veido un cep piparkūkas. Izrullē mīklu, cik vien plānu vari, ar formiņām izspied. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem, ieklāj pannā cepampapīru, uz tā liec sagatavotās piparkūkas. Cep aptuveni 15 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē uz restēm.

Gatavās piparkūkas liec skārda kārbās.

Žurnāls "Labu Apetīti" / Foto: All Over Press