Zaļo zirnīšu krēmzupa - ēdiens, kurš tik ļoti atgādina vasaru
Gatavo zupu receptes autore iesaka rotāt ar grauzdētu mandeļu skaidiņām, taču var izmantot arī ceptu gaļu, sīpolus vai ko citu - pēc savas gaumes.

Zaļo zirnīšu krēmzupa - ēdiens, kurš tik ļoti atgādina vasaru

Jauns.lv

Gatavā zupa ir ļoti maiga, viegla, svaiga. Rudens dubļu un ziemas drēgnuma nogurdinātajiem šis ēdiens palīdzēs atsaukt atmiņā sauli, smaidu, vasaras vieglumu un svaigumu.

Zaļo zirnīšu krēmzupa - ēdiens, kurš tik ļoti atgā...

Sastāvdaļas:

purava baltā daļa

1/2 neliela cukini

saldēti zaļie zirnīši (vasarā svaigie)

nedaudz laima sula

sāls, pipari pēc garšas

piens tik, lai no gatavā biezeņa sanāk biezzupa

mandeļu skaidiņas vai arī sasmalcinātas mandeles

Pagatavošana:

Sastāvdaļas ņēmu uz aci, bet aptuveni puravs un cukini vienādā daudzumā, bet zaļie zirnīši divreiz vairāk.

Sagriežam puravu gredzenos, cukini kubiņos, liekam katliņā, pielejam ūdeni - pavisam nedaudz, lai tik dārzeņiem ir kur sautēties.

Vāram uz mazas uguns zem vāka.

Pēc aptuveni 7 minūtēm pievienojam zaļos zirnīšus, sāli, piparus.Vāram, līdz viss izšķīst.

Gatavo biezeni sablenderējam, pielejam pienu tik, lai sanāk no biezeņa biezzupa, piepilinam laima sulu pēc garšas.

Apgrauzdējam mandeļu skaidiņas,uz vienu porciju liekam ap 1 ēd.k mandeļu skaidiņu.

Recepti iesūtījusi portāla mammamuntetiem.lv reģistrētā lietotāja Taschinka / Foto: All Over Press