foto: Publicitātes
Reserved rudens lookbook – bohēmiskā stila avangards
Mode
2019. gada 7. augusts, 06:00

Reserved rudens lookbook – bohēmiskā stila avangards

Karlīna Timofejeva

Bohēmiska, buržuāziska elegance un izsmalcināts šiks – šādi varam raksturot Reserved jauno rudens kolekciju.

Reserved rudens kolekcija ir oda 20. gadsimta sākuma mākslinieciski bohēmiskajam ģērbšanās stilam, kas papildināts ar moderniem piegriezumiem un sportiskiem aksesuāriem. Tas padara dizainu daudzdimensionālu, dažādu estētiku iedvesmotu. Raksti sasaucas ar retro stilu, audumi ar nomadiem un piegriezumi ar jauno buržuāzijas paaudzes stilu. Tam visam pāri valda nostalģiska noskaņa. Tomēr neļaujieties romantiskās noskaņas apmānam. Reserved dizaineri, izmantojot trikus, kas aizgūti no darba apģērba, vienlaikus ir padarījuši kolekciju pilnībā funkcionālu. Šī kombinācija padara katru kolekcijas elementu unikālu un rudens drēbju skapim piešķir oriģinālu pieskārienu.

Reserved sieviešu rudens kolekcija

Sieviešu līnijā ir vērojami trīs virzieni. Dominējošie silueti veidoti vēsturiskā stilā: satīna kleitas garumā zem ceļa ar kuplām piedurknēm un ...

gallery icon
28

Sieviešu līnijā ir vērojami trīs virzieni. Dominējošie silueti veidoti vēsturiskā stilā: satīna kleitas garumā zem ceļa ar kuplām piedurknēm un kleitas ar izšuvumiem un sietveida audumu. Viss ieturēts Edvarda laika noskaņās. Tajā pašā laikā uzmanību piesaista bagātīgi dekorētās kleitas un bohēmiska stila svārki. Garo kleitu raksti atgādina 1950. gadu tapetes, savukārt īsākiem modeļiem izvēlēti ziedu raksti. Kolekcijas retro noskaņu galvenokārt izjauc avangarda modeļi, piemēram, lakoti trenči, kimono stila žaketes vai lielizmēra džemperi ar augsto apkakli. Modelis, kas vieno visu kolekciju, ir īsa vakara jaka ar ziedu apdruku.

Reserved vīriešu rudens kolekcija

Vīriešu līnijā “augstmanis satiek inženieri”. Rezultāts ir eklektisks elegantu un praktisku apģērbu sajaukums.

gallery icon
31

Vīriešu līnijā “augstmanis satiek inženieri”. Rezultāts ir eklektisks elegantu un praktisku apģērbu sajaukums. Dominē rūtaini česterfīlda mēteļi, virsjakas (ko iedvesmojis krekla piegriezums), lielizmēra mēteļi ar skujiņas rakstu un garas, adītas šalles (cigaretes piegriezuma bikses, virsjakas un apdrukāti džemperi ir neatņemama kolekcijas sastāvdaļa). Svarīga loma kolekcijā ir arī militāra stila vestēm, ko iedvesmojis darba apģērbs, lielizmēra džinsa krekliem un sportiska stila jakām. Šie utilitārie (daudz kabatu) piegriezumi mijas ar izsmalcinātākiem modeļiem, veidojot interesantus, oriģinālus komplektus. Pateicoties šīm kombinācijām, tie ir universāli – pildot savas funkcijas visdažādāko stilu pasākumos divdesmit četras stundas diennaktī. Vēl viena kolekcijas iezīme ir cēla, klusināta krāsu gamma, kurā dominē pelēks, pudeles zaļš, tumši zils un bordo.

foto: Publicitātes

Kolekcijas reklāmas kampaņa, kuru veidojis fotogrāfs Mateušs Stankevičs (Mateusz Stankiewicz), ir ieturēta līdzīgā stilā. Sieviešu un vīriešu modeļi, kas pozē jūgendstila pils interjerā, atgādina par augstmaņu laikiem. Tomēr kampaņas pragmatiskā noskaņa padara fotogrāfijas modernas. Gluži kā Reserved sieviete un vīrietis, kam šī kolekcija ir veltīta.

Reklāmas raksts tapis sarbībā ar Reserved

Tēmas