foto: Publicitātes foto
Parīzes modīgākā ēdamistaba - vieta, kur var vakariņot, sēžot uz gultas matrača
2019. gada 2. maijs, 11:19

Parīzes modīgākā ēdamistaba - vieta, kur var vakariņot, sēžot uz gultas matrača

Pastaiga

Kaut formāli Parīzes restorānam Derrière ir nu jau desmit gadu ilga vēsture, tā joprojām ir viena no Parīzes aktuālākajām adresēm. Tā teikt, super trendy.

Lai rezervētu vakariņas, būs krietni jāpapūlas. Derrière ir fenomens – restorāns, kas tikai salīdzinoši nesen publiskojis savu tālruņa numuru un on-line rezervācijas sistēmu.

foto: Publicitātes foto

Tā mājvieta ir labi noslēpies pagalms Marē rajonā, nekādu ārišķību vai pamanāmu izkārtņu. Un tas atrodas... dzīvoklī, kura interjerā pilnībā saglabāta gan vēstures patina, gan sadzīves dramaturģija.

foto: Publicitātes foto

Vienā no augšstāva istabām varat vakariņot, sēžot uz gultas matrača un raugoties spogulī. Katrs kakts un plaukts ir pārpilns humorpilnu detaļu, lejasstāvā gozējas retro stila pingponga galds, pie sienas – kā māksla, tā Vespa motorolleru ķiveres un līdzvērtīgas relikvijas.

foto: Publicitātes foto

Ēdiens ir vienkāršs un gards – kā mammas virtuvē, tiek servēts uz šķīvjiem, kas pārmantoti paaudžu paaudzēs, tālab nebrīnieties, ka katrs telēķis ir citādāks un tējkanna, kurā ielieta zaļā tēja, izrādās, mazliet pil...

Tas viss še pieder pie smeķa, tāpat kā mākslas galeristu un modes pasaulei pietuvināto klientūra. Derrière īpašnieki ir Eiropas stila restorānu ainā labi zināmie brāļi Mazūzi, kuru mazuļi ir arī Momo un Sketch Londonā.

69 rue des Gravilliers
Les Marais
Parīze

derriere-resto.com

Tēmas