foto: Publicitātes foto
Jāredz Tbilisi: stila viesnīca "Stamba"
Dzīvesstils
2019. gada 17. aprīlis, 05:26

Jāredz Tbilisi: stila viesnīca "Stamba"

Una Meistere

Pastaiga

Nu jau ikoniskā Tbilisi dizaina viesnīca Rooms Hotel nule kā tikusi pie jaunākās māsas – Stamba Hotel. Naktsmītnes atrašanās vieta ir ne mazāk leģendāra.

20. gadsimta 30. gados celtā agrākā tipogrāfijas ēka, kas ir viena no prominentākajām Tbilisi brutālisma arhitektūras zīmēm.

Šobrīd tā pārtapusi 150 numuru viesnīcā, kuras veidolā nostalģiskas industriālā laikmeta references izaicinoši apvienotas ar ultralaikmetīgiem dizaina elementiem.

Augsti griesti, atsegtas ķieģeļu sienas un ļoti, ļoti daudz gaismas, kas ieplūst pa lielajiem logiem, kuri tapuši kā stilizētas ēkas tipogrāfijas laika replikas.

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Par tīkami komfortablu kontrastu gādā pūkainie paklāji, kur burtiski pazūd pēdas, ar dabisku vilnu klātās krēslu atzveltnes, misiņa vannas numuru stūros utt.

Ne mazāk iespaidīgi ekshibicioniskas ir Stamba Hotel publiskās telpas – viesnīcas ātrijs sniedzas līdz pat augšstāvam, kur to kā ķirsis uz tortes noslēdz jumta baseins ar stiklotu pamatu!

foto: Publicitātes foto

Savukārt ātrija sienas visā to garumā klāj grāmatu plaukti, eksponējot viesnīcas iespaidīgo labas literatūras un kafijas galda grāmatu kolekciju, kuras iepazīšanai/izlasīšanai jums, visticamāk, būtu nepieciešams kāda Stamba Hotel numura mūža abonements.

foto: Publicitātes foto

Ak, jā, vēl līdzās kafejnīcai un restorānam viesnīcā ir savs kazino un no rudens būs arī mākslas galerija, precīzāk, te izmitināsies jaunais Tbilisi Foto un multimediju muzejs.

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Stamba Hotel atrodas šobrīd modīgajā Veras rajonā, kas vēsturiski bijis Tbilisi radošās darbības epicentrs un šobrīd ir stilīgu bodīšu un kafejnīcu pārpilns.

14 Merab Kostava St
designhotels.com/stamba-hotel

Tēmas