Cilvēki
2019. gada 12. februāris, 08:02

Jutekliskās drāmas "Sauc mani savā vārdā" zvaigzne Timotijs Šalamē talantus loba kā sīpola mizas

Zane Dzene

Pastaiga

Nav noslēpums, ka jutekliskajai drāmai Sauc mani savā vārdā (2018.) sekos turpinājums, taču baidīties, ka Timotijam Šalamē (22) Elio loma pielips kā otra āda, ir velti, jo viņš savus talantus loba kā sīpola mizas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Timoteja un viņa māsas Polīnas (arī viņa tagad ir aktrise) vecāki – bijusī dejotāja un nekustamo īpašumu brokere un UNICEF redaktors, kurš vienmēr uzsvēris savas franciskās saknes, – par savu mājvietu izvēlējās Ņujorkas Elles ķēķi, un abi bērni aizgrābti klausījās par mātes radu ikdienu šovbiznesā.

Vasaras puisēns pavadīja mazā Francijas ciematiņā, kas atrodas divu stundu braucienā no Lionas. Tēva vecāku ieguldījums mazdēla audzināšanā bija tik milzīgs, ka viņš pat sapņoja franciski.

Kad vēlmi kļūt par profesionālu futbolistu nomainīja doma par aktiermākslu, Šalamē sāka rīkoties. Par skolas iestudējumu interesantākajām lomām viņš sacentās ar klasesbiedru Anselu Elgortu, kā Lil’ Timmy Tim veidoja repera karjeru, tad iestājās Kolumbijas Universitātē, lai apgūtu kultūras antropoloģiju, bet, gadu pastudējis, nolēma priekšroku dot aktiermākslas studijām Ņujorkas Universitātē.

Jau tobrīd viņam bija iespaidīgs portfolio: darbs reklāmās, īsfilmās, televīzijā (arī seriālos Likums un kārtība, Svešais starp savējiem), teātrī... Jāpiebilst, ka arī viņam ir ticis salīdzinājums ar Džeimsu Dīnu. Timotejs māk spēlēt gan klavieres, gan ģitāru un ir visnotaļ veiksmīgs romantiķis, kurš savulaik savaldzinājis Madonnas meitu Lurdesu, ar kuru bija kopā četrus gadus, bet kopš rudens ir Džonija Depa un Vanesas Paradī meitas Lilijas Rozas boifrends.

foto: Publicitātes foto
Filmā Sauc mani savā vārdā (2018.).

Kā tad ar kino? Viss notika pamazām, līdz ar lielo izlaušanos Elio lomā viņš pievienojās Oskara nominantiem. Nesmādējis arī mazākas lomas (Lady Bird: Laiks lidot, 2017., Naidnieki, 2017.), šobrīd Timotejs Šalamē strādā pēc sevišķi spraiga grafika.

Viņam ir loma Vūdija Allena komēdijā Lietaina diena Ņujorkā, titulloma vēsturiskajā drāmā Henrijs V, Lorijs amerikāņu klasikas Mazās sievietes kārtējā ekranizācijā... Viņš piedalās arī drāmā Skaistais puisis (2018.), kurā atveido pusaudzi narkomānu, un nominācija Oskaram par Sauc mani savā vārdā nebūt vairs nešķiet Amerikas Kinoakadēmijas biedru untums.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās