Jāredz pasaulē. Kallasas dzīvais mīts Atēnās
Dzīvesstils
2017. gada 10. augusts, 18:26

Jāredz pasaulē. Kallasas dzīvais mīts Atēnās

Una Meistere

Pastaiga

Iesaka www.anothertravelguide.lv. Šogad aprit 40 gadi, kopš savā dzīvoklī Parīzē 53 gadu vecumā no sirdslēkmes citā saulē aizgāja 20. gadsimta leģendārā operdīva Marija Kallasa.

Taču viņas balss un Kallasas personības mitoloģija turpina dzīvot. To apliecina šobrīd B&M Theocharakis Foundation izstāžu zālē Atēnās skatāmā izstāde Marija Kallasa – mīts, kas turpinās. Tajā eksponēti vairāk nekā 200 ar operdīvas dzīvi saistīti ļoti personiski priekšmeti, kas turklāt ir viena kolekcionāra īpašums.

Kallasa, kas tiek dēvēta arī par vienu no visu laiku dramatiskākajām un traģiskākajām operdīvām, uz skatuves atradās teju 24 stundas diennaktī – savā ziņā arī viņas ikdienas dzīve bija kā skatuve. Iespējams, tieši tādēļ izstāde savā atklātībā un tiešumā dažbrīd teju uzdzen zosādu. Īpaši eksponāti, kas veltīti dīvas attiecībām ar grieķu miljonāru Aristoteli Onasi.

Kā zināms, viņu slepenais un kaismīgais romāns aizsākās, abiem vēl esot citā laulībā. Taču, kad abas tika šķirtas, Onasis Kallasas vietā apprecēja Džekiju Kenediju.

Izstādē skatāma gan krūzīte, no kuras kuģniecības magnāts vienmēr dzēris kafiju, viesojoties pie Kallasas, gan zelta ķēdīte, kurā viņš nēsājis dīvas dāvināto cigāru griežamo utt. Arīdzan krūzīte, no kuras viņa dzērusi pēdējos kafijas malkus savā dzīvē – tikai dažus mirkļus pirms pēkšņās nāves. 

9, leoforos Vasilissis Sofias
Līdz 10. septembrim.
thf.gr

Foto: No publicitātes materiāliem