Sulu kūre mājas apstākļos. Slavenību receptes
Sulu kūres ir labs veids, kā uzņemt pēc ziemas nepieciešamo vitamīnu devu.
Esi vesels

Sulu kūre mājas apstākļos. Slavenību receptes

Jauns.lv

Laika apstākļi signalizē, ka pienācis laiks lielajai pavasara tīrīšanai. Tā vajadzīga ne tikai tavam mājoklim, bet arī ķermenim un garam.

Latvijā sulu kūres vēl nav tik ļoti izplatītas kā ASV, un tas varētu izvērsties par visai dārgu hobiju, ja tu mēģinātu šādu kūri īstenot tikai ar veikalos vai  kafejnīcās nopērkamajām dabīgajām sulām. Tāpēc laba doma ir to darīt mājās, pašai spiežot vitamīniem bagātās augļu un dārzeņu sulas vai kokteiļus. „Ja tev ir laiks uztaisīt tostermaizi, tad tev ir laiks arī uztaisīt veselīgu kokteili,” dāmu parasto laika trūkuma aizbildinājumu apgāž ASV sulu bāru ķēdes „Juice Generation” dibinātājs Ēriks Helms.

Dārgākais pirkums, protams, būs sulu spiede vai blenderis, taču pārējās izmaksas ir samērīgas. Tev tikai jāiegādājas tādi augļi un dārzeņi, kas pašai vislabāk garšo un šķiet veselīgākie. Iespēju robežās sastāvdaļas centies pirkt no pazīstamiem zemniekiem vai ekoveikalos, jo neorganiski audzēti satur daudz ķimikāliju. Sulas var iegūt divos dažādos veidos – spiežot ar sulu spiedi vai sablenderējot. Taisot sulu blenderī, tu iegūsti smūtiju, kurā ir augļu un dārzeņu mīkstums, ne tikai sula. Šāds kokteilis ir barojošāks, un ar to tu vari aizstāt ēdienreizi.  Pēdējā laikā arvien populārāki kļūst blenderēti zaļie kokteiļi, kuru pamats ir zaļumi, bet augļi kalpo par piedevu. Svaigi spiestajās sulās mīkstuma nav, taču tas nenozīmē, ka tās būtu mazāk veselīgas.

Daudzas sievietes atmet sulu spiešanai ar roku, jo veselīgākās sastāvdaļas ne vienmēr ir pašas gardākās. Spināti un kacenkāposti sniegs tev milzīgu vitamīnu devu, tomēr tie ir diezgan rūgti. To tu vari mazināt, pievienojot kokteilim piparmētras vai saldus augļus, piemēram, ābolu, ananāsu vai saldētas zemenes.

100 g ananāsa;

2 vidēji lieli zaļie āboli;

Viens piparmētras zariņš;

Puse citrona.

Aktrise Hilarija Svanka.
Aktrise Hilarija Svanka.

5 vidēji burkāni;

1/4 gurķa;

Vidējs ābols;

2 cm gara ingvera sakne;

Puse citrona.

Aktrise Mišela Viljamsa.
Aktrise Mišela Viljamsa.
Aktrises Mišelas Viljamsas zaļais kokteilis:

3 kacenkāposta lapas;

200 g spinātu;

2 mangolda lapiņas;

4 vidēji āboli;

Puse citrona.


Teksts: Kasjauns.lv/Foto: All Over Press

Tēmas