Kāpēc nevajag mest ārā avokado kauliņus
Tautas medicīnas aizstāvji uzskata, ka avokado kauliņi satur daudz vērtīgu vielu – kāliju, fosforu un antioksidantus. Tādējādi, tos lietojot, samazinās holesterīna līmenis asinīs, uzlabojas sirds un nervus sistēmas darbība.
Avokado kauliņu lietošana ir ļoti vienkārša. Ar nazi nogrieziet mazu gabaliņu no kauliņa un sīki to sasmalciniet. Ja vēlaties, varat lietot arī blenderi. Iegūto masu var lietot kopā ar putru, kefīru, salātiem.
Protams, jāņem vērā, ka avokado kauliņi ir jālieto ļoti nelielā daudzumā – apmēram ceturtdaļu tējkarotes dienā. Pretējā gadījumā avokado kauliņi var kļūt pat indīgi.
Avokado kauliņu masa, līdzīgi kā salvija un citi augi, uzlabo gremošanu un ārstē kuņģa kaites. Tiek apgalvots, ka kauliņu sastāvā ir flavanoīdi, un tiem ir pretvēža iedarbība.
To sastāvā esošā kālija dēļ avokado kauliņi ir ļoti labi sirdij. Tiesa, ja gribat kāliju šādā veidā uzņemt vairāk, izvēlieties ne pārāk gatavus dārzeņus. Jo avokado nogatavojoties, kālija daudzums tajā samazinās.