Eksperte nosauc vienīgo uztura bagātinātāju, kas patiešām var pagarināt mūža ilgumu
Bioķīmiķe Dr. Ronda Patrika uzsver, ka šīs uzturvielas trūkums, iespējams, pasliktina dzīves kvalitāti vēl vairāk par smēķēšanu.
Runājot par to, cik ilgi mēs varētu nodzīvot, nozīme ir virknei faktoru. Dažus no tiem mēs nevaram ietekmēt, piemēram, ģenētika, slimības un traumas. Tomēr citi ir saistīti ar mūsu dzīvesveidu. Daži piemēri ir tas, ko mēs ēdam, cik bieži vingrojam, vai smēķējam un cik daudz alkohola lietojam.
Uzturs ir viens no svarīgākajiem faktoriem, un daži cilvēki izvēlas papildināt savu ikdienas režīmu ar uztura bagātinātājiem, lai papildinātu noteiktu mums nepieciešamo uzturvielu daudzumu.
Bioķīmiķe Dr. Patrika atklāj, ka cilvēkiem papildus ikdienas uzturam noteikti vajadzētu lietot Omega-3 taukskābes. Omega-3 taukskābes ir "veselīgie tauki", kuriem ir vairākas veselībai labvēlīgas īpašības, tostarp tie nodrošina sirds, plaušu, asinsvadu un imūnsistēmas pareizu darbību. Organisms tās neražo, tāpēc šie tauki ir jāiegūst ar uzturu vai uztura bagātinātājiem.
Ronda Patrika atklāja, ka omega-3 trūkums var ietekmēt ilgmūžību tikpat lielā mērā kā smēķēšana.
"Ikviens zina, ka smēķēšana ir kaitīga, es domāju, ka tas ir vispārzināms fakts. Tomēr, ja jūs aplūkojat paredzamo dzīves ilgumu un sadalāt datus pēc smēķētājiem un nesmēķētājiem, tad smēķētājiem ar augstu omega-3 indeksu ir tāds pats paredzamais dzīves ilgums kā nesmēķētājiem ar zemu omega-3 indeksu,” pauž eksperte.
Pazīmes, ka tev trūkst omega-3 taukskābes
No vienas puses nav specifisku pazīmju, pēc kurām spriest par to, ka sācies omega-3 deficīts, jo neaizvietojamās taukskābes ir svarīgas un to uzņemšana labvēlīgi ietekmē visas orgānu sistēmas kopumā. Tomēr situācijās, kad omega-3 taukskābe netiek uzņemta pietiekamā daudzumā, var pamanīt, ka āda kļuvusi sausāka vai iekaisusi, uz tās veidojas pūtītes, apsārtums, dažādi izsitumi.
Kāds var sūdzēties par nogurumu un miega traucējumiem, citam būs sausās acs sindroms, ko, protams, biežāk saista ar neskaitāmām darba stundām pie datora un retais aizdomājas, ka tas tāpēc, jo organismam trūkst omega-3.