2021. gadā veselības jomā pētījumi pārsvarā bija par Covid-19 pandēmiju, taču zinātniekiem tas pavēra jaunu virzienu, lai analizētu diētas un uzturvielu ietekmi uz slimības izplatību. Ātri vien tapa skaidrs, ka pandēmijai bija liela saistība ar nepilnvērtīgu uzturu, kurā dominēja rūpnieciski pārstrādāti un rafinēti produkti. Vīruss smagi skāra tos, kam bija aptaukošanās un hroniskas veselības problēmas kā sirds slimības un cukura diabēts, kas arī tiek saistītas ar nepilnvērtīgu uzturu.
Šajā rakstā ir apkopoti atklājumi par iepriekšējo gadu, kas devuši jaunu ieskatu par to, ko ēdam. Lai arī tikai dažos pētījumos tika apskatīta pilnvērtīga uztura ietekme uz Covid-19, ir skaidrs, ka uzturs ir viens no galvenajiem aspektiem, lai mums būtu spēcīga imūnsistēma un attiecīgi arī vislabākā aizsardzība pret vīrusu.
Nepārdzīvojiet, ja šajā rakstā neieraugāt savu iecienīto superproduktu vai superdzērienu, jo, visticamāk, 2021. gadā tie vienkārši netika pētīti. Pavisam noteikti nav iemesla pārtraukt tos lietot.
- Sēnes
- Avokado
- Zaļie lapu dārzeņi
- Pākšaugi
- Sarkanās jūraszāles
- Selerijas un bietes
- Zaļā tēja
- Ūdens
- Vīns