Izdevies! "Zaļais pūķis" no Saeimas jau palidojis nedaudz tālāk
"Diemžēl mūs ir apsēdis zaļais pūķis, un man ir jādomā, kā to atvairīt, vai ar alkometru jāstāv pie Saeimas, kas man būtu ļoti grūti," - tā pagājušā gada izskaņā sacīja Mūrniece. Nu situācija esot uzlabojusies.
Esi vesels
2015. gada 10. jūnijs, 09:02

Izdevies! "Zaļais pūķis" no Saeimas jau palidojis nedaudz tālāk

Jauns.lv

Spīkere Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) cer, ka "pūķis" no Saeimas ir "palidojis nedaudz tālāk". Pirms pusgada viņa izteicās, ka Saeimas namu ir "apsēdis zaļais pūķis".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vērtējot ar Saeimas deputātu uzvedību saistītos skandālus, Mūrniece šorīt telekanālā LNT aicināja nodalīt politiķu privāto dzīvi no darba Saeimā, tomēr viņa uzskata, ka ikvienam deputātam ir jāatbild vēlētāju priekšā 24 stundas diennaktī. Mūrniece augstu vērtē tos politiķus, kuri ir spējuši vīrišķīgi uzņemties atbildību un skandālu gadījumā nolikt deputātu mandātus, lai noņemtu jebkādu šaubu ēnu par savu un parlamenta darbu.

Vairāki Saeimas deputāti ir iekūlušies skandālos - Artuss Kaimiņš (LRA) dzērumā skandalēja kādā Vecrīgas krogā, Veiko Spolītis (V) par braukšanu dzērumā izcieta administratīvo arestu, Dainis Liepiņš (LRA) tiesā ir nonācis uz apsūdzēto sola u.tml. Tāpat iedzīvotājiem ir aizdomas, ka politiķi nereti mēdz tvītot reibuma stāvoklī.

Pērnā gada decembrī Mūrniece par dzērājdeputātiem izteicās skarbi: "Ir lieli darbi, kas ir izdarīti, bet man jākonstatē, ka vīriešiem un arī Saeimas deputātiem ir zināmas vājības, un ka Saeimas namu kā katru pili ir apsēdis pūķis. Es būtu ļoti priecīga, ka tas būtu naudas pūķis, kas vilktu naudu valsts budžetā, tad Saeima to varētu papildu dalīt. Diemžēl mūs ir apsēdis "zaļais pūķis", un man ir jādomā, kā to atvairīt, vai ar alkometru jāstāv pie Saeimas, kas man, protams, būtu ļoti grūti, vai ar deputātu kaunināšanu. Es gribu teikt, ka par Saeimas mundiera godu vispirms ir atbildīgi paši deputāti, tas ir viņu sirdsapziņas jautājums, viņi var izšķirties, vai turpināt darbu vai šo mandātu nolikt," norādīja Saeimas spīkere.

LETA/BNS/Kasjauns.lv/Foto: Ieva Lūka/LETA