foto: PantherMedia / CHOKCHAI NAMTHI
Lietuvā bez Covid-19 sertifikāta tomēr varēs apmeklēt labierīcības
Ilustratīvs.
2021. gada 16. septembris, 09:46

Lietuvā bez Covid-19 sertifikāta tomēr varēs apmeklēt labierīcības

Jauns.lv

No pirmdienas, 13. septembra, Lietuvas iedzīvotājiem, kuri nevar uzrādīt Covid-19 sertifikātu par vakcinēšanos vai vīrusa pārslimošanu, tika pieņemti jauni ierobežojumi, taču 15. septembrī valsts valdība veica precizējumus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Trešdien Lietuvas valdība veica precizējumus jauno ierobežojumu sarakstā, atļaujot cilvēkiem bez Covid-19 sertifikāta ar sejas masku apmeklēt labierīcības restorānu iekštelpās.

Šobrīd ēdināšanas vietu iekštelpās maltīti atļauts uzturēt tikai vīrusa pārslimojušiem vai vakcīnas cika izgājušiem apmeklētājiem. Tiem, kas sertifikātu nespēj uzrādīt, atļauts uzturēties restorānu terasēs ārā, pie viena galdiņa sēžot līdz pieciem cilvēkiem.

Jau ziņots, ka no 13. septembra stājušies spēkā jauni ierobežojumi cilvēkiem, kuriem nav tā dēvētās iespēju pases.

Bez "iespēju pases" būs atļauts iepirkties tikai nelielos ikdienā nepieciešamāko preču veikalos ar atsevišķu ieeju no āra, ja to tirdzniecības platība nepārsniedz 1500 kvadrātmetru.

Nedrīkstēs apmeklēt sporta klubus, saņemt skaistumkopšanas pakalpojumus un piedalīties pasākumos, kuros dalībnieku skaits pārsniedz 500.

"Iespēju pase" nebūs vajadzīga bibliotēku, muzeju un izstāžu apmeklēšanai, nepieciešamo valsts un pašvaldību iestāžu pakalpojumu, sociālās un juridiskās palīdzības saņemšanai.

Tēmas