Esi vesels
2021. gada 18. augusts, 12:07

Kardiologs Ērglis: Jo vājāks esi, jo lielāka nepieciešamība vakcinēties pret Covid-19

Jauns.lv

“Kad sāku strādāt, uzskatīja, ka sirds operācija ir faktiski beigu sākums. Tāpat bija ar citām lietām, līdz ko cilvēks bija vecāks, mazliet vārīgāks, tika uzskatīts, ka viņš neko nepanesīs. Tagad mums ir pilnīgi pretējs priekšstats,” RīgaTV 24 raidījumā “Uz līnijas” medicīnas attīstību komentē kardiologs, Latvijas Universitātes profesors Andrejs Ērglis.

Pašlaik sabiedrībā valda uzskats, ko pierādā arī raidījuma laikā saņemtie skatītāju jautājumi, ka, ja cilvēkam ir kāda kaite vai smagāka saslimšana, viņš nogaida vai atsakās vakcinēties. Profesors A. Ērglis aicina mainīt šos uzskatus.

“Jo ir smagāka slimība, jo ātrāk ir jāveic invazīvās un operatīvās lietas. Vakcīnēšanās ir viena no tām. Būtībā, jo esat vājāks un jums ir lielākas problēmas, vairākas saslimšanas un dažādas slimības, jums ir lielāka nepieciešamība pēc vakcīnas,” norāda kardiologs.

Kā atklāj A. Ērglis, jo vairāk sabiedrība tiek radināta pie šadām intervencēm, jo vieglāk šādas slimību uzliesmojumus tā panes. Raidījuma laikā profesors minēja piemēru, ka Lielbritānijā jau 20 gadus pret gripu potējas vairāk nekā 75% cilvēki virs 65 gadiem.