Dzerot mātes pienu, piedāvā ārstēt pat erekcijas traucējumus
Jaunajām māmiņām šis varētu būt piepelnīšanās veids – krūts piena bizness Lielbritānijā uzņem apgriezienus. Ārsti aicina uzmanīties – šis piens nebūt neesot brīnumlīdzeklis.
Esi vesels
2015. gada 18. augusts, 07:02

Dzerot mātes pienu, piedāvā ārstēt pat erekcijas traucējumus

Jauns.lv

Internetā arvien vairāk parādās sludinājumi, kuros jaunās māmiņas ziņo, ka pārdod savu pienu. Turklāt mātes piens tiek piedāvāts nevis kā zīdaiņu pārtika, bet gan ārstniecības līdzeklis pieaugušiem cilvēkiem. Britu eksperti uztraucas: šāda piena pircēji riskē saslimt ar dzīvībai bīstamām slimībām.

Pēdējā laikā arvien vairāk pieaugušo dzer jauno māmiņu pienu, jo ir cieši pārliecināti, ka tas viņiem gluži kā zīdaiņiem nāks par labu un nostiprinās imunitāti.

Pircēji interneta forumos lūdz atsaukties māmiņas, kuras baro bērnus ar krūti un daļu no sava piena var pārdot.

550 mililitri piena maksā 50 britu mārciņas (70 eiro). Piens mēdz būt svaigs vai sasaldēts, un to parasti sūta pa pastu.

Lielbritānijas ārsti brīdina, ka jaunā mode – mātes piena dzeršanas bums – ir bīstams veselībai. Pirmām kārtām jau tāpēc, ka pienu pirkt internetā nav droši.

„Interneta forumos ir kaudzēm ziņu, kurās tiek slavēta mātes piena lieliskā iedarbība – tā lietošana nostiprinot imūnsistēmu un palīdz atkopties pēc smagām slimībām. Tiek arī uzsvērts, ka piens ir neiedomājami vērtīgs – šis superlīdzeklis palīdz sasniegt labākus rezultātus sporta zālē un pat ārstējot vīriešiem erekcijas traucējumus. Tiek arī vēstīts, ka šis piens ir vieglāk sagremojams,” kādu zinātnisku medicīnas žurnālu citē britu laikraksts „Daily Mail”.

Taču Karalienes Mērijas universitātes (Londona) pētnieces Sāras Stīlas vadītā ekspertu komanda apgalvo, ka nav nekādu pierādījumu, kas apstiprinātu šos apgalvojumus.

Cilvēku pienā ir mazāk olbaltumvielu nekā govs pienā. Turklāt pētījumi liecina, ka pieaugušie no mātes piena tomēr negūst tik daudz labumu kā zīdainīši.

Pēc ārstu teiktā, pieaugušajiem mātes piens var būt pat indīgs – jo ar to var izplatīties dažādi vīrusi, piemēram, B un C hepatīts, HIV un sifiliss.

Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock