foto: Evija Trifanova/LETA
Viņķele par obligātu vakcinēšanos pret Covid-19: "Es neticu piespiedu metodēm"
Viņķele norādīja, ka valsts cer uz sabiedrības atbildību un kopējās izpratnes izveidošanos.
Esi vesels
2020. gada 30. decembris, 08:20

Viņķele par obligātu vakcinēšanos pret Covid-19: "Es neticu piespiedu metodēm"

Jauns.lv / LETA

Pašlaik piespiedu obligāta vakcinēšanās pret Covid-19 Latvijā nav plānota, tā vietā valsts cer uz sabiedrības atbildību un kopējās izpratnes izveidošanos, otrdien portāla "TVNET" rīkotajā sarunā "Covid-19 vakcinācija, jautājiet droši" sacīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Politiķe pauda viedokli, ka valstī izveidojusies viedokļu polarizācija, un piespiedu vakcinēšana varētu izraisīs ļoti strauju pretreakciju. Ministre izteica cerību, ka izdosies izveidot dialogu ar sabiedrību, lai sabiedrībā izveidotos līdzīga izpratne par Covid-19 slimības sekām, un tiktu izveidota kopīga sabiedrības izpratne.

"Es neticu piespiedu metodēm," viņa teica, uzsverot, ka piespiedu vakcinēšana būtu iespējama tikai tad, ja Imunizācijas valsts padome ieteiktu to rīkot.

Latvijā uzsāk vakcinēšanu pret Covid-19

28. decembrī Latvijā uzsākta mediķu vakcinēšana pret Covid-19 ar "Pfizer" un "BioNtech" ražoto vakcīnu "Comirnaty".

gallery icon
21

Viņķele uzsvēra, ka pašlaik nav plānotas nekādas sankcijas pret skolotājiem, ārstiem, kuri nebūs vakcinējušies pret Covid-19, tomēr ministre uzsvēra, ka bizness varētu likt pārdomāt savu lēmumu, jo lidsabiedrības un tūrisma joma gribēs mazināt iespējamos riskus.

Latviju sasniegušas pirmās "Pfizer" un "BioNTech" izstrādātās vakcīnas

gallery icon
18