foto: AFP/Scanpix
Otrdien atklāti 690 jauni Covid-19 gadījumi, 14 saslimušie miruši
Esi vesels
2020. gada 2. decembris, 12:52

Otrdien atklāti 690 jauni Covid-19 gadījumi, 14 saslimušie miruši

Jauns.lv / LETA

Pagājušajā diennaktī Latvijā atklāti kopumā 690 Covid-19 gadījumi, savukārt 14 sasirgušie miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Precizēts veikto testu skaits!

Šis ir līdz šim lielākais vienā diennaktī reģistrētais Covid-19 pacientu nāves gadījumu skaits.

Četras no mirušajām personām bijušas vecumā no 60 līdz 75 gadiem, četras no - 75 līdz 85 gadiem, bet vēl sešas - no 85 līdz 95 gadiem. Kopumā līdz šim Latvijā mirušas 224 ar jauno koronavīrusu inficētas personas.

Pēdējās diennakts laikā Latvijā veikti 9002 Covid-19 testi, no kuriem pozitīvi bijuši 7,8%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Savukārt Nacionālā veselības dienesta (NVD) jaunākie dati liecina, ka slimnīcās pagājušajā diennaktī nonāca vēl 76 pacienti.

Kopā stacionāros šobrīd ārstējas 516 cilvēki, no kuriem 470 ir ar vidēji smagu, bet 46 - ar smagu slimības gaitu.

Pēdējās diennakts laikā no stacionāra izrakstīti 63 pacienti.

Latvijā līdz šim ar Covid-19 saslimušas 18 377 personas, bet kopš vakardienas izveseļojušās vēl 17 personas, tādējādi uz 2.decembri, atbilstoši SPKC apkopotajai informācijai izveseļojušies bija 1823 cilvēki. Tikmēr kopumā 16 330 pacientiem ir aktīva slimības gaita.

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.