foto: Anton Novoderezhkin/TASS
Vienam no smagi slimajiem Covid-19 pacientiem, kurš atradās Reanimācijas nodaļā, stabilizējusies veselība
Dzīvības loterija
2020. gada 24. novembris, 18:58

Vienam no smagi slimajiem Covid-19 pacientiem, kurš atradās Reanimācijas nodaļā, stabilizējusies veselība

Jauns.lv / LETA

Vienam no Liepājas reģionālās slimnīcas smagi slimajiem Covid-19 pacientiem, kurš vairākas dienas atradās Reanimācijas nodaļā, veselības stāvoklis stabilizējies un viņš pārvietots uz Infekciju nodaļu, informēja Liepājas reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase. 

Otrdien Liepājas reģionālās slimnīcā ārstējās 15 Covid-19 pacienti, no kuriem viens atrodas Reanimācijas nodaļā, sacīja Grase.

SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Grinberga sacīja, ka slimnīcā otrdien ārstējas pieci pacienti. Pēdējā diennaktī no slimnīcas izrakstīti trīs pacienti. 

Laikā no 10.septembra līdz 24.novembrim kopumā Ventspils slimnīcā ar Covid-19 saslimšanu ir ārstējies 31 pacients, no kuriem 21 izrakstīts, pieci patlaban ārstējas Infekciju slimību nodaļā un pieci ir miruši, piebilda Grinberga.

Jau vēstīts, ka Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka aizvadītajā diennaktī stacionēti 57 Covid-19 pacienti, savukārt kopumā slimnīcās ārstējas 425 Covid-19 slimnieki.

No visiem stacionētajiem 394 ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 31 ar smagu slimības gaitu.

Pēdējās diennakts laikā no stacionāra izrakstīts 61 Covid-19 pacients, bet līdz šim kopumā stacionāru pametušas 1073 personas.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) iepriekš norādījusi, ka Covid-19 pacientu gultasvietu robeža, pie kuras nav būtiski jāierobežo plānveida veselības aprūpes pasākumi, ir starp 450 līdz maksimums 500 gultām.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) TV3 raidījumam "Nekā personīga" svētdien sacīja, ka Latvijā ikdienā ir 200 infekciju gultas, kas būtu piemērotas Covid-19 pacientiem. Pašlaik to skaits esot palielināts līdz 595 gultām, kas esot noticis uz tā rēķina, ka "kaut ko citu nedara".