Viena neliela pārmaiņa ēdienkartē var uz pusi samazināt priekšlaicīgas nāves risku
foto: burst.shopify.com
Esi vesels

Viena neliela pārmaiņa ēdienkartē var uz pusi samazināt priekšlaicīgas nāves risku

"Ko Ārsti Tev Nestāsta"

Viena neliela pārmaiņa ēdienkartē var atstāt lielu iespaidu uz veselību un uz pusi samazināt priekšlaicīgas nāves risku. Aizstājot tikai 5% no kaloriju daudzuma, ko līdz šim uzņēmāt ar pārstrādātas gaļas produktiem, ar riekstiem vai dārzeņiem, var būtiski samazināt sirds slimību risku vēlākajos gados.

Hārvarda universitātes pētnieki sekoja līdzi apmēram 37 000 cilvēku veselības stāvoklim un ēšanas paradumiem. Pētījuma dalībnieki bija vidēji 50 gadus veci. Pētnieki atklāja, ka pat tie, kas ļoti niecīgi mainīja savu ēdienkarti, aizstājot tikai 2% sarkanās gaļas vai pārstrādātu gaļas produktu ar veselīgāku alternatīvu, tik un tā par 32% samazināja risku saslimt ar kādu sirds slimību.

Lielākie ieguvumi veselībai bija vērojami tiem, kas aizvietoja ar kaut ko citu vismaz 5% gaļas proteīna.